הבנקים מציעים היום מגוון פיקדונות בתנאים מגוונים, כאשר פותחים פיקדון בבנק יש שני שיקולים מרכזיים שמנחים את המפקידים או המשקיעים. במסגרת השיקולים ברכישת פיקדון שוקלים את גובה הריבית אל מול זמינות הכסף, ככל שהריבית גבוהה יותר כך לרוב זמינות הכסף נמוכה יותר ולהפך, ככל שזמינות הכסף גבוהה יותר הרי הריבית נמוכה יותר. פיקדונות מגווניםם מהווים היום אלטרנטיבה מצוינת מול תכנית חיסכון מסורתית.
מסלולים פיקדון טיפוסיים בבנק
כך למשל ניתן לקבל מסלול של 1.35% ריבית קבועה בחישוב שנתי במסלול של פיקדון שיקלי אבל אז זמינות הכסף נמוכה יותר. בריבית גבוהה כזאת יש צורך להפקיד את הכסף לתקופה של 3 שנים לפחות. לעומת זאת, ניתן לבחור מסלול שיש בו רק 0.9% ריבית שהיא ריבית קבועה בחישוב שנתי, זה פיקדון שקלי למשך שנתיים בלבד שבו ניתן למשוך את הכסף בתדירות גבוהה יותר. אלה שתי דוגמאות לזמינות הכסף אל מול גובה הריבית.
מסלולי ביניים בין גובה ריבית ונזילות
יש גם מסלולי ביניים בהם למשל תוכלו לקבל 0.7% ריבית במסלול צמוד מדד שהפיקדון נמשך כשנתיים וחצי אבל יש לו תחנת יציאה מסודרת כבר לאחר שנתיים. בדרך כלל כמשקיעים כדאי למצוא מסלולי ביניים שמשלבים איזון בין גובה הריבית לבין זמינות הכסף, כך למשל ניתן למצוא גם 1% ריבית קבועה בחישוב שנתי או 0.75% ריבית משתנה בחישוב שנתי במסלול של שנתיים כפיקדון שקלי. יש לבחור ולבדוק אם אתם רוצים ריבית קבועה שבה אתם יודעים בוודאות מה סכום הרווח שהתקבל בפיקדון לבין ריבית משתנה שיש בה סוג של הימור.
מסלול בטוח גם בריבית משתנה
לגבי ריבית משתנה הבנקים נותנים מסלולים בטוחים היום, כלומר, תוכלו לבחור ריבית משתנה שיש בה הבטחת ריבית מינימום, כלומר שאם הריבית המשתנה יורדת והופכת לערך הריבית הקבועה, תקבלו את ערך הריבית הקבועה ולא פחות מזה. הבטחת ריבית מינימום בריבית משתנה מאפשרת לכם לבחור מסלול עם ריבית גבוהה יחסית בשילוב עם נזילות גבוהה יחסית.
מסלולים מעניינים נוספים
יש גם מסלולים נוספים של פיקדונות כמו פיקדון מובנה שבו נהנים מריבית גבוהה במיוחד יחסית, מדובר באחוזי ריבית מאוד גבוהים כמו אחוזי ריבית שניתן להשיג בהשקעה בשוק ההון. היתרון הגדול בפיקדון מובנה היא העובדה שבניגוד לשוק ההון אתם לא יכולים להפסיד את קרן הפיקדון ובכל מקרה, גם אם לא תקבלו את אחוזי הריבית הגבוהה, תקבלו את קרן הפיקדון בשלמותה שלה ערב הבנק.