החורף מגיע ולו מספר מאפיינים בולטים. מעבר לקור, לממטרים בלתי פוסקים ולצורך להתכרבל תחת שמיכת פוך ענקית ולא לצאת, בחורף הגוף נעשה רגיש יותר למחלות. סביר להניח, שאחוז גדול מכלל האוכלוסייה, לא יעבור את החורף מבלי לסמן "וי" על התקררות אחת או שתיים. התקררות מסוג זה נחשבת כרגילה ואופיינית לחורף אולם, ישנם מקרים, בהם היא מסתבכת.
להתקררות רגילה מאפיינים רבים אשר אחד מהם הוא הנזלת. הנזלת משמשת כמערך הגנה, המונע ממזהמים כאלו ואחרים לחדור אל חלל האף. ישנם מקרים בהם היא כושלת במילוי תפקידה, חיידקים מצליחים להסתנן ואז עלול להיווצר זיהום נגיפי בסינוסים, המוכרים גם בשמם העברי גתות האף. תופעה זו מוכרת בשמה הרפואי סינוסיטיס.
הסינוסים הם חללי אויר המצופים בשכבה רירית, של מערכת הנשימה. הסינוסים ממוקמים בחלקה הקדמי של הגולגולת ומחוברים לחלל האף. תפקידם אינו כל כך ידוע, יש המשערים שהם נועדו כדי להקל על מסת הגולגולת. מה שכן ידוע, היא החשיבות שאותם סינוסים יישארו מאווררים באופן תמידי.
במצב תקין, שבו כל המערכות פועלות בצורה אופטימלית, הרירית המופרשת על ידי מערכת הנשימה, מנוקזת אל חלל האף על ידי גורמים האחראים לכך (תאי מוקוס). אולם לעיתים, בעקבות כשל כזה או אחר, הרירית אינה מגיעה אל חלל האף מה שגורם לה, להצטבר בגתות. הצטברות מסוג זה, הינה מצע מצוין לריבוי וגידול חיידקים. התוצר הישיר מכורח הימצאותם של אלו במערכת הסינוסים, הוא דלקת.
גורמים נוספים העלולים לגרום לסינוסיטיס, הינם תגובה אלרגית היוצרת נזלת אלרגית, פוליפ שהוא גידול המתפתח בחלל האף ובסינוסים, סטייה של מחיצת האף הנגרמת מחבלה או מכל דרך אחת ופלישה של גורמים חיצוניים, לאו דווקא חיידקים אל מערכת הגתות, היוצרת סתימה של חללי האוויר.
לסינוסיטיס ישנם מספר תסמינים :אף סתום עקב גודש באף, קושי בנשימה, נזלת ירוקה, נפיחות סביב העיניים וכאבים באזור הרקות. ישנם מצבים בהם גם חום הינו אחד התסמינים.
ברוב המקרים הסינוסיטיס יוגדר כחריף אולם לא יינתן טיפול וזאת מכיוון שלמחלה מסוג זה, במצבה התקני, יש נטייה לעבור מעצמה. במקרים אלו, הטיפול המומלץ הינו מנוחה רבה, שטיפת אזור חלל האף במי מלח, שתיית הרבה מים, פתיחת דרכי הנשימה על ידי אדים וכדומה.
ישנם מקרים בהם, הסינוסיטיס יוגדר ככרוני ואזי אינו חולף תוך כמה ימים, אלא נמשך למספר שבועות. במקרה מסוג זה, רופאים ימליצו על מתן אנטיביוטיקה לחיסול החיידק או על טיפול המכיל סטרואידים, על מנת להפחית את הגודש שנוצר באף ועל ידי כך, לגבור על התופעה.
ישנן מספר דרכים לטיפול מונע בסינוסיטיס. אחת מהן היא לטפל בנזלת בתחילת הופעתה, זאת על מנת למנוע זיהום חיידקי הגורם לגודש. כמו כן אם ידוע על אלרגיה, ניתן לטפל בה מבעוד מועד, על ידי שימוש בתכשירים המיועדים לכך. באשר לפוליפים ולמחיצת אף שזזה ממקומה, הידועים גם הם כגורמים למחלה, נדרש בדרך כלל טיפול באמצעות ניתוח סינוסים.
בכל מקרה, חשוב להתייעץ עם רופאים המומחים לבעיות מסוג אלו ולא ליטול תרופות או תרסיסי אף באופן עצמאי, הלה ימליצו על הפתרון ההולם.
מיזם גרופ בניית אתרי מכירות באינטרנט עם שיווק באינטרנט להצלחת המכירות.