המכללה האקדמית ע"ש סמי שמעון, מציעה תוכניות לימודים שונות במגוון הנדסות, עליהן נמנות הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה כימית והנדסת בניין. כאשר אחת ההנדסות הפופולאריות במכללה, אליה יש מספר נרשמים גבוה מדי שנה, הינה הנדסת תוכנה. אחת הסיבות לכך, היא צמיחתו של שוק ההייטק מדי שנה ודרישה גבוהה למהנדסים בתחום התוכנה. למרות הביקוש והדרישה בקרב מועמדים רבים, תנאי הקבלה להנדסה זו נשארו זהים לאלו של ההנדסות האחרות הנלמדות במכללה.
בעצם, מטרת המכללה בלימודי הנדסת תוכנה הינה להכשיר את הסטודנט לעיסוק בכל הקשור למחקר ופיתוח של תוכנות, חומרות וממשקים חדשים וכן שיפורם של קיימים, הנדרשים בכל מפעל וארגון בתעשייה, החל ממשרדים ממשלתיים וציבוריים, חברות מחשבים ועד לתעשייה האווירית ותעשיות של תרופות.
במסגרת לימודי הנדסת תוכנה, נלמדים מקצועות ממדעי המחשב ומהתעשייה עצמה, כגון מערכות ספרתיות, מתמטיקה דיסקרטית, מבוא למדעי המחשב, מבוא לקומפילציה, תהליכי ייצור ואחזקת תוכנה, עקרונות שפות תוכנה ועוד. זאת על מנת שהסטודנט יהיה בעל רקע בסיסי בכל הנוגע למושגים ממדעי המחשב ובעל רקע מעמיק למושגים מעולם התוכנה.
כך הוא מפתח כלים ומיומנויות משני התחומים שיסייעו לו בהמשך לימודיו ובעבודתו בעתיד כמהנדס וכחלק מאיש צוות של פיתוח ומחקר.
להבדיל מהנדסות אחרות, בהנדסה זו, לא מוצעים מסלולי התמחות, והחומר הנלמד הוא על פי תוכנית הלימודים של המכללה. במסגרת הלימודים במכללה, הסטודנטים נחשפים לכלים שיעזרו להם בפיתוח של תוכנות וממשקים, זאת תוך כדי שימוש במעבדות טכנולוגיות חדישות ומתוחכמות. יתרה מזאת, בשנתיים האחרונות של התואר, מתבצעת חשיפה בתעשייה, במהלכה הסטודנטים מכירים מקרוב את הפעילות בתחום התוכנה ומתנסים באופן מעשי בכל הקשור לה.
לימודי הנדסת תוכנה מתנהלים בשני הקמפוסים של המכללה, כאשר אחד נמצא בבאר שבע והשני באשדוד. הלימודים מתקיימים בשעות הבוקר והערב, כאשר לא קיים עדיין מסלול גם לאוכלוסייה העובדת. בגמר הלימודים, מקבל הסטודנט תואר Bsc בהנדסת תוכנה.
יתרה מזאת, במידה ויש לבוגר קושי למצוא עבודה בתחום, הוא יכול להיעזר בשרותיה של המכללה על מנת שיוכל למצוא עבודה בתחום זה.