דף הבית עסקים נדל"ן דברים שכדאי לדעת על ניהול ופיקוח בנייה
דברים שכדאי לדעת על ניהול ופיקוח בנייה
יורם קראוס 25/11/09 |  צפיות: 3338

בניית בית היא אולי ההוצאה הכלכלית המשמעותית ביותר בחייה של משפחה בישראל, אם לא הגדולה ביותר. הבעיה היא, שההוצאה החשובה הזו מושקעת על רקע מציאות בעייתית ביותר בה פועל תחום הבניה בישראל. תרבות האיכות בתחום הבניה כאן היא לא מן המפורסמות, במילים עדינות. נהפוך הוא - בשנים האחרונות מוגשות לבתי המשפט למעלה מ-3,000 תביעות בכל שנה בגין ליקויי בניה בדירות חדשות, והמספרים רק הולכים וגדלים בקצב גידול של כ-18% משנה לשנה.

אז מה ניתן לעשות כדי לא להיכנס לסטטיסטיקה הזו?

יורם קראוס: ניתן לאמץ את הגישה הישראלית הטיפוסית הגורסת כי "לי זה לא יקרה...". נסמוך על הקבלן, על המהנדס והאדריכל והכל "יהיה בסדר..."

למרות שמעטים עד מאוד האנשים המבינים ומכירים את רזי תחום הבניה בישראל. המציאות מראה שיש לא מעט שבוחרים באפשרות הזו. למרות שמדובר בפרויקט חייהם, המשעבד את רוב חסכונותיהם והכנסותיהם העתידיות. הרי אחרת, בתי המשפט לא היו טובעים עד צוואר בתביעות בגין ליקויי בניה.

ויש את האפשרות החכמה, הפשוטה והבטוחה - לשכור את שירותיו של מנהל פרויקט.

- מדוע אנו זקוקים למנהל פרויקט?

יורם קראוס: כמו שכל קבוצת אנשים זקוקה למנהיג כדי לעבוד כצוות ולהתקדם להשגת המטרות, הרי ברור שכל פרויקט בסדר גודל של עשרות אנשים צריך מנהל, בדיוק כמו שתזמורת זקוקה למנצח. מנהל הפרויקט הוא האיש שלכם בפרויקט הבניה. הוא איש מקצוע, המכיר את כל התקנות, הנהלים וכל הטריקים והשטיקים בתחום הבניה. תפקידו העיקרי הוא קודם כל לדאוג לאינטרסים שלכם מול כל בעלי המקצוע המעורבים בפרויקט כל כך מורכב כמו בנית בית.

- במה בדיוק יעזור לנו מנהל הפרויקט?

יורם קראוס: בגדול - מנהל הפרויקט ידאג שתקבלו את התמורה ההולמת לכספים שאתם משקיעים, שהבניה מתבצעת ומתקדמת על פי התכנון, שאין חריגות ממסגרת התקציב שנקבעה ולא פחות חשוב - גם יבטיח לכם שקט נפשי וגם יחסוך לכם כסף!

את עבודתו ניתן לחלק, על פי רוב, לשלושה שלבים, כש-SMS מוסיפים שלב רביעי:

1. שלב ראשון - התכנון

עוד לפני שמתחילים בבניה מנהל הפרויקט ילווה אתכם כיועץ לכל דבר ועניין -  מבחירת הקבלן ובעלי המקצוע השונים, עריכת החוזים והמשא ומתן על העלויות, כולל פיקוח על רכישת החומרים ובניית לוחות זמנים מציאותיים להתקדמות הבניה. בצד הבירוקראטי הוא ידאג שהתוכניות מאושרות ועומדות בתקנים ובתקנות ושקיימים כל האישורים הדרושים לבניה מהמוסדות.

2. שלב שני - הבניה

זהו השלב בו מתפקד מנהל הפרויקט כמפקח בניה מטעמכם. הוא ילווה את כל תהליך הבניה בפועל, ידאג לתאום בין בעלי המקצוע השונים, יפקח על איכות הבניה ועמידה בתקנים ועל כך שהקבלן עומד בלוח הזמנים לא מנסה לקצר דרכים ואין חריגות ממסגרת התקציב. הוא יוודא שהחומרים המשמשים בבניה הם החומרים עליהם הוסכם בחוזה וכי הם עומדים בתקנים. בכל שלב, על פי אבני הדרך שנקבעו בחוזה, בודק מנהל הפרויקט את העבודות שנעשו עד כה, מאשר את החשבונות שמגיש הקבלן ואת התשלומים שיש לשלם ובעצם מוריד מכם את כל המעמסה של ההתחשבנות הכספית והלחץ הנפשי שמתלווה לכל נושא התשלומים.

3. שלב השלישי - מסירת הבית

לאחר שהקבלן הודיע כי סיים את הבנייה, יערוך מנהל הפרויקט בדיקה סופית שתוודא כי העבודות אכן בוצעו על פי מה שהוסכם בחוזה, באיכות הנדרשת ולשביעות רצונכם ואם יש מקום לביצוע תוספות או תיקונים.

4. שלב רביעי - הליווי של SMS

רוב מנהלי הפרויקטים אכן מסיימים את עבודתם בשלב הזה. אך אנו ב-SMS ממשיכים ללוות אתכם גם לאחר שהסתיימה הבנייה ונשארים איתכם במהלך הכניסה לבית ובתקופת ההרצה של המבנה, רק כדי לוודא שהכל נעשה לשביעות רצונכם וכי אין עוד דברים שיש להוסיף, לשנות או לתקן.

- האם ההתקשרות עם מנהל פרויקט מייקרת את עלות הבניה?

יורם קראוס: נהפוך הוא! בשורה התחתונה - מנהל פרויקט חוסך לכם כסף! מחקרים שנעשו בתחום מצאו, שבאמצעות ניהול נכון מנהל פרויקט יכול לחסוך עד כ- 20% מעלויות הבניה.

בנוסף, רוב האנשים שבונים בית בישראל, לא מצליחים לשמור על מסגרת התקציב הראשונית שנקבעה בתחילת הפרויקט. לעומת זאת, רוב אלה שבוחרים לעבוד עם מנהל פרויקט - מצליחים.

אבל מנהל פרויקט חוסך לכם הרבה יותר מכסף. זמן, לדוגמא. למעלה מ-50% מהפרויקטים בתחום הבניה בישראל לא מצליחים לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו בשלב התכנון. אי עמידה בלוחות הזמנים משפיעה ישירות על כל הפרמטרים של הפרויקט - מייקרת את עלותו, משבשת את עבודת בעלי המקצוע השונים, ומעלה את המתח הנפשי של כל המעורבים בפרויקט. מנהל פרויקט, באמצעות הצבת לוחות זמנים הגיוניים ופיקוח הדוק על עמידה בהם, מאפשר את זרימתו הנקייה של הפרויקט על ציר הזמן, בדיוק כפי שנקבע בתכנון.

ובטחון ושקט נפשי... כבר אמרתי?

- באיזה שלב כדאי להתקשר עם מנהל פרויקט?

יורם קראוס: החוכמה עם ליקויי בניה היא לתפוס אותם עוד לפני שנוצק הבטון או נבנה הקיר. אז כבר קשה לתקן ועל פי רוב, גומרים בבית משפט.

לכן, אם בחרתם להתקשר עם מנהל פרויקט, עדיף לעשות זאת כמה שיותר מוקדם. כלומר, כבר בשלב התכנון ועוד לפני שבחרתם את הקבלן ובעלי המקצוע השונים.

- מדוע כדאי לנו לבחור דווקא ב-SMS?

יורם קראוס: כי מעבר לעובדה ש-SMS מובילה את תחום ניהול הפרויקטים בישראל, מעבר לניסיון המקצועי הרב שצברנו שאין לו כמעט מקבילה בתחום, וגם מעבר למה שאומרת על SMS העובדה שהיא חברת הניהול הנבחרת ע"י החברות הגדולות והמובילות בעולם, כדוגמת גוגל, סאפ ואחרים, שבחרו בנו לנהל את הפרויקטים שלהם בישראל. הדבר החשוב ביותר מבחינתכם הוא, שאנו ב-SMS מתייחסים לפרויקט שלכם כאל חלום, שתפקידנו לנהל ולהגשים בדרך המקצועית והנכונה ביותר. אנחנו כאן כדי להוביל את הפרויקט שלכם שלב אחר שלב בדרך לפסגה של מצוינות - באיכות, עלות, לוחות זמנים ובטיחות. כי זה בסופו של דבר, מה שמבטיח לכם שאנו נדחוף את הפרויקט שלכם קדימה ולא נעצר - עד שנגיע יחד לפסגה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI