לימודי הנדסת תוכנה הינם מהמבוקשים ביותר בקרב לימודי ההנדסה והמדעים המדויקים ובעיקר מהווים צעד גדול בדרך להגשת החלום האולטימטיבי- עבודה בתחום ההיי-טק. מרביתנו תמיד שומעים על התנאים המוצעים לעובדי היי-טק, אבל לא באמת מבינים במה זה מתבטא, אם מבחינת אורח חיים ואם מבחינה כלכלית.
מי מאיתנו היה מסרב לקבלת משכורות "שמנות" בסוף כל חודש, לתנאים ולהטבות כמו רכב צמוד, מחשב נייד ופלאפון, לנסיעות לחוץ לארץ כל מספר חודשים ולבונוסים שרק עובדי היי-טק זוכים להם. כנראה שהתשובה לשאלה זאת היא רטורית, שכן כולנו היינו רוצים בכך. אך בכל זאת, לצד היתרונות הרבים הטמונים בעבודה בתחום היי-טק, ישנם גם לא מעט חסרונות שהינם, שעות על גבי שעות של עבודה ולא מעט מקרים הכוללים את המשך העבודה בבית, על חשבון זמן העובד וללא כל תשלום על שעות נוספות, חובת עמידה ביעדים לא פשוטים כלל, שלעיתים אף יכולים לסכן את מעמדו של העובדה במקום העובדה ולתרום לפיטוריו בטרם עת וחוסר גמישות בשעות העבודה, מה שעשוי להצביע על העובדה שעבודה בהיי-טק לא בהכרח מתאימה לכל אחד.
יחד עם זאת, אם בכל זאת תחום המחשבים והיי-טק קורץ לכם, מה שאפשר לעשות כדי לעבוד ולהשתלב בתחום זה הוא תואר בהנדסה או מדעי המחשב. כאשר, תואר בהנדסת תוכנה מסתמן כאופציה הכי כדאית, אם מבחינה כלכלית בעתיד ואם מבחינת צבירת ידע לימודי ממוקד בתחום המחשבים.
כידוע, כיום אחד מבין התחומים בהם משתכרים בסכומי ענק הינם התחומים הקשורים קשר ישיר לפיתוח אפליקציות יעילות ושימושיות, זאת באמצעות טכנולוגיות מתקדמות ממדעי המחשב וההנדסה. למעשה, עיקרו של תהליך הפיתוח מתחיל בניתוח המערכת, תוך כדי מעבר לשלבי תכנון ואפיון, ומסתיים ביישום עצמו. על מנת לצבור את הידע הדרוש לתהליך זה, לומדים סטודנטים של הנדסת תוכנה נושאים כגון, שיטות הידור, מערכות מסד נתונים, קריפטוגרפיה וקורסים רבים אחרים.
בוגרי הנדסת תוכנה מבוקשים במקומות רבים, ואין להם כל קושי למצוא עבודה בתחום. יתרה מזאת, גם במקרה של התפוצצות בועת היי-טק ופיטורים של עובדים, הם תמיד יכולים להקים סטארט-אפ משלהם.