כמעט כולם סובלים מעצירות מדי פעם ויודעים מניסיון אישי שמדובר בבעיה מאד לא נעימה. עצירות מוגדרת כירידה בתדירות היציאות, קשיים וכאבים בעת מתן צואה ומאופיינת גם בצואה קטנה, קשה ויבשה. כאשר הסימפטומים מופיעים במשך שלושה חודשים הרי שמדובר על עצירות כרונית.
עצירות היא בעיה נפוצה מאד וכחמישית מן האוכלוסיה סובלת ממנה. מי שמועדים יותר מהשאר לסבול מעצירות הם נשים וזקנים. החדשות הטובות יחסית הן שבעבור רוב האנשים טיפול נגד עצירות יכול להיות קל ופשוט למדי.
מהן אם כן הסיבות המובילות לעצירות?
תזונה לקויהצריכה של מזונות עשירים בשומן ובסוכר, צריכה מוגזמת של בשר, אכילת מזון מעובד ותזונה דלה בסיבים.
התייבשותהגוף זקוק למים כדי לייצר צואה שקל לו לטפל בה. כאשר אנו לא שותים מספיק הפסולת היבשה נתקעת.
ישיבה ממושכתאורח החיים המודרני הכרוך פעמים רבות בישיבה במשך שעות רבות אינו מסייע לעיכול.
תרופותבמקרים רבים של עצירות תרופות הן הגורם. בין התרופות הגורמות לעצירות ניתן למנות משככי כאבים (במיוחד נרקוטיים), תרופות נגד התכווצויות וכן תוספי ברזל.
כאמור, החדשות הטובות הן שניתן לטפל בעצירות בקלות יחסית ברוב המקרים. צעדים פשוטים שפשוט הפוכים לסיבות המובילות יעילים ביותר נגד עצירות.
תזונה טבעית ועשירה בסיביםהעדיפו מזון טבעי ובלתי מעובד והקפידו על צריכה של סיבים. הסיבים מסייעים לפועלה תקינה של המעי. פירות וירקות (במיוחד כשהם נאכלים עם הקליפה) הם מקור טוב לסיבים וכך גם דגנים מלאים ומוצרים מקמח מלא.
שתייההקפדה על שתייה מספקת של נוזלים (6-10 כוסות מים ביום) היא חשובה ביותר לטיפול בעצירות ולמניעתה.
פעילות גופניתתזיזו את הגוף ותעזרו להזיז עניינים. פעילות גופנית מתונה של כחצי שעה ביום תשפר את מצבם של רוב מי שסובלים מעצירות.
החליפו תרופותכאמור תרופות רבות גורמות עצירות תרופות שכאלה רצוי להחליף בהתייעצות עם רופא.
העצות הללו יועילו בעיקר למי שסובלים מעצירות לא חריפה. בעבור מי שסובלים ממקרה של עצירות כרונית הן עשויות להביא לשיפור אך לרוב לא יספיקו. בשוק קיים מגוון רחב של תכשירים ללא מרשם שניתן להיעזר בהם.