לחץ דם מוגדר כלחץ המופעל על ידי זרם הדם על דופן כלי הדם במהלך פעולת הלב.
כ 15% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל מפתחת יתר לחץ דם במהלך החיים. הערך האופטימאלי הוא 120/80. פעמים רבות ניתן לטפל בתופעה של יתר לחץ דם על ידי אימוץ אורח חיים בריא יותר ובאמצעות תזונה מתאימה.
יש משמעות רבה להבנת הקשר בין תזונה נכונה ויתר לחץ דם. כדי להצליח ולטפל בבעיה שינויים תזונתיים מתאימים ושמירה על משקל גוף תקין יכולים לעזור מאוד בטיפול ביתר לחץ דם.
במאמר זה אני רוצה לדבר על נתרן ועל ההשפעה שלו על לחץ הדם. לחץ דם גבוה נוצר כשעודף מלח מצטבר בגוף וגורם לאגירת מים בתאים (בצקת) כתוצאה מהבצקת העורקים מצטמקים ויש פחות מקום לדם לזרום וכך בעצם עולה לחץ הדם. במידה וגילתם שלחץ הדם שלכם גבוה מהרגיל, דיאטה דלת נתרן יכולה לשפר את מצבכם, בדיאטה כזו עליכם להפסיק להמליח את מה שאתם אוכלים, להימנע ממזון מוכן או מעובד (ג'אנק פוד) כדאי להימנע לגמרי מאכילת חטיפים מלוחים (במבה, ביסלי, צ'יפס וכו') גבינות מלוחות, אבקות מרק מוכנות, רטבים, שימורים, כרוב כבוש, מלפפון כבוש ונקניקים.
מה כן אפשר לאכול בדיאטה הזו?
מומלץ לאכול מזון טרי (ירקות ופירות) או תבשילים מוכנים בבית שבהם אתם יודעים בדיוק כמה מלח שמתם. (כדאי שתדעו שהכמות המומלצת ליום היא 5000 מ"ג מלח שזה 2000 מ"ג נתרן שהם בעצם כפית מלח אחת בלבד ליום)
צריך לאכול מזונות שעשירים באשלגן כמו בטטות, פטרוזיליה, גזר, תרד, אבוקדו, סלק, קולרבי, פטריות, פאפיה, בננות, רימון.
כמו כן, אתם יכולים לרכוש מלח דל נתרן המורכב משליש נתרן ושני שליש מלח האשלגן. ניתן למצוא גם מלח עשבים בבתי הטבע.
ענת לובלינסקי - אימון אישי לדיאטה
דיאטה - אימון דיאטה אישי