עצירות מבוגרים נחשבת לתופעה שכיחה בקרב חולי סרטן. שיעור הסובלים ממנה בקרב חולי הסרטן נע בין 50 ל-90 אחוזים, לעומת 15% בלבד בקרב כלל האוכלוסייה. הסיבה לכך שרבים מחולי הסרטן סובלים מעצירות ונאלצים לפנות לפתרון טיפול בעצירות, היא השימוש במשככי הכאבים המכונים אופיואידים. אופיואידים נחשבים יעילים במיוחד, אך אחת מתופעת הלוואי של תרופה זו היא הופעת תסמיני עצירות וקשיים בעיכול.
אופיואידים נחשבים כחלק ממשפחת המורפין, מורפין הוא אמצעי ריפוי הנמסר במגוון של טיפולים למטרת שיכוך הכאבים. במתכונת הטיפול נגד עצירות בקרב חולי סרטן, נהוג לתת למטופלים תרופות המותאמות במיוחד לאוכלוסיית חולי הסרטן. חולי סרטן מגיעים לרופא המטפל לקבלת תרופות נגד עצירות אשר משתלבות ביחד עם האופיואידים, זאת בכדי להשיג הקלה בתחושת העצירויות, או בתקווה לקבל טיפול מונע.
לכלל הסובלים מתסמיני עצירות מבוגרים, ממליצים מומחים על פעילות גופנית ושתייה מספקת של נוזלים, זאת בכדי לאפשר צואה רכה ופעילות תקינה של המעיים. התאמה של טיפול בעצירות לחולי סרטן מתבצעת בהסתמך על ההיסטוריה הרפואית של המטופל , וכן, על התרופות השונות שהוא נוטל לטיפול בסרטן. נהוג לתת טיפול מתאים נגד עצירות גם במקרים של הופעת תסמינים שונים כגון הפרעות מטבוליות ונוירולוגיות.
קיימות מספר המלצות לטיפול בעצירות שאינן תקפות לחולי סרטן הסובלים מתסמיני עצירות מבוגרים. בעוד שנהוג להמליץ על צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, חולי סרטן יצטרכו להגדיל את הצריכה בשיעור של כ-450%, מה שהופך את ההמלצה ללא רלוונטית. לפיכך, בעת הופעת עצירות מבוגרים בנוסף למחלת הסרטן, הטיפול המומלץ ביותר הוא התאמת תרופות למצב הרפואי.