עם הופעת עצירות ילדים, יש להתאים לאותה עצירות טיפול מתאים. ניתן לבחור באחד משני סוגים של טיפול בעצירות : טיפולים תרופתיים וטיפולים הכוללים שינויים באורח החיים והרגלי התזונה. בשני המקרים, מומלץ לפנות להתייעצות עם רופא מוסמך כחלק מבניית טיפול בעצירות, אם כי במקרים של עצירות שלא אצל תינוקות, שימוש בתרופות שאינן דורשות מרשם רופא יכול להוות פתרון מהיר להקלה. יש לשים לב כי טיפול שגוי עשוי להחריף את בעיית עצירות ילדים, ולכן מוטב להתאים טיפול מבעוד מועד.
ההוכחה לכך שבמהלך עצירות טיפול צריך להיעשות בהתייעצות עם רופא מורכבת מנתוני סטטיסטיקה – עשרים וחמישה אחוזים מהפניות לרופאי ילדים מומחים לדרכי העיכול בארה"ב מדי שנה הן כתוצאה מחשש להופעת עצירות ילדים. בעוד שאצל מבוגרים טיפול בעצירות תרופתי ניתן לרכוש גם ללא התייעצות עם רופא, עצירות ילדים היא תופעה המכריחה התאמת טיפול מיוחד דרך רופא מומחה, ולכן גם רבים בחרו להתייעץ עם רופאים מומחים באותה השיטה.
עם הופעת עצירות טיפול עשוי להתבצע לאחר פרק זמן של שבועיים , כאשר במהלכו של טיפול בעצירות קיימת ירידה במספר היציאות או שהילד מתלונן על קושי שמלווה בתחושת מאמץ. המומחים מעולם הרפואה מגדירים עצירות ילדים וכן עצירות אצל מבוגרים כתופעה הנגרמת כתוצאה מספיחת נוזלים באזור המעי הגס, לכן נוצרת צואה יבשה המצריכה טיפול בעצירות דרך טיפול תרופתי.
ואולם, עם הופעת עצירות ילדים ניתן לשלב גורמים תרופתיים ושינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים. נהוג לצייד את הילד במאכלים העשירים בסיבים תזונתיים כגון דגנים ולחמים מלאים, קטניות, ופירות וירקות עם הקליפה שלהם. מומלץ לוודא שהילד שותה מספיק נוזלים מדי יום, מה שאמור לעזור לתפקוד היעיל של המעיים. כמו כן, מחקרים הוכיחו שפעילות גופנית היא טיפול שעוזר במאבק נגד עצירות, ולפיכך מומלץ לעודד את הילד לביצוע של פעילויות ספורטיביות כגון ג'ודו, כדורגל, או כל ספורט אחר שהילד אוהב.