עצירות ילדים נחשבת לתופעה שכיחה במיוחד. 25% מהפניות לרופאי ילדים המומחים לבעיות בדרכי העיכול נובעות מתסמיני עצירות שונים. במהלך השנים התפתח שוק התרופות נגד עצירות שעוזר לטפל בתופעה באופן יעיל. טיפול בעצירות יכול לכלול שורה ארוכה של אמצעים, מתרופות ועד לשינויים בהרגלי החיים והתזונה. למרות שבמקרים של עצירות אצל מבוגרים ניתן לרכוש תרופות גם ללא היוועצות מוקדמת עם הרופא, עצירות ילדים מוגדרת כתופעה רפואית המצריכה פנייה לרופא מומחה בטרם התחלת טיפול בעצירות.
עצירות ילדים מוגדרת כתופעה הגורמת לירידה בכמות היציאות היומית או להיווצרות של קושי במהלך היציאה. עצירות הנמשכת יותר משבועיים מוגדרת אצל המומחים ככזו הדורשת טיפול בעצירות דרך רופא מומחה. הסיבה להבדל בין הטיפול למבוגרים ולילדים נובע מההבדלים במערכת החיסונית – בעוד שהמערכת החיסונית של מבוגרים נחשבת חזקה מספיק להתמודדות עם בעיות רפואיות שונות, מערכת החיסון של ילדים מוגדרת כחלשה יותר, ולעתים אף אינה מצליחה להתמודד עם בעיות רפואיות שונות בכוחות עצמה.
לכן, מומלץ לפנות לרופא מומחה עם הופעת תסמיני עצירות, על מנת להתאים טיפול נגד עצירות שיותאם באופן מיוחד לילד ולרקע הרפואי שלו. טיפול בעצירות עשוי לעתים להחריף את המצב של הילד, ולכן המומחים ממליצים על פנייה לרופא מומחה ברגע שהילד מתלונן על קשיים במהלך היציאות. התרופות השונות שבשוק אמורות למנוע תסמיני עצירות בעתיד וכן להקל עליהם בטווח המיידי.
ניתן לשלב טיפול תרופתי נגד עצירות עם שינויים מסוימים בהרגלי התזונה והחיים. חלק גדול מתופעת העצירות נגרמות כתוצאה מתזונה לקויה, כגון אי שתייה מספקת של מים או אי צריכה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. לכן, מומלץ לצייד את הילד במימיה המכילה משקה שהוא אוהב וכן לעודד אותו לאכול פירות וירקות עם קליפתם, וכן לחמים ודגנים מלאים- שהם מאכלים עם סיבים תזונתיים.