עקב העובדה שגופם של ילדים ומערכת העיכול שלהם רגישים יותר מאלו של מבוגרים, שכן ברוב המקרים טרם הושלמה התפתחותם, רופאי ילדים נתקלים בלא מעט מקרים של מחלות ובעיות רפואיות- כגון עצירות ילדים. טיפול נגד עצירות מתרחש כאשר אחד משני מקרים מתקיים: קושי ביציאות לפחות ברבע מהביקורים בשירותים, התרוקנות של פחות משלוש פעמים בשבוע וקושי בריקון ותחושת מלאות. באופן כללי, עצירות היא מצב שכיח שרבים נתקלים בו בשלב כלשהו בחייהם - כך שילדים אינם יוצאי דופן מבחינה זו.
עצירות ילדים לא נחשבת כרונית ברוב המקרים, כלומר כזו המתקיימת לאורך תקופה של לפחות כשלושה חודשים. טיפול בעצירות לרוב מתקיים אצל ילדים נגד עצירות חולפת, בעזרת תרופות הנחשבות ליעילות ואף בטוחות לשימוש. שוק התרופות נגד עצירות מאופיין במגוון מוצרים שונים אשר פועלים באופן דומה - יצירת גירוי קל במעי הגס והפעלת רפלקס הפינוי. התרופות הללו מאפשרות ביצוע טיפול בעצירות הנחשב לזמני, והיעילות אף הוכחה במשך שנים רבות - הן גם לא גורמות בד"כ לתופעות לוואי.
משום שמדובר בטיפול נגד עצירות לילדים, מומלץ לפנות למומחה בטרם התחלת טיפול בעצירות. עצירות ילדים עשויה להתפתח לבעיות רפואיות נוספות אם היא לא מטופלת כהלכה - כך שדרך הפנייה לרופא ילדים מומחה במהלך טיפול בעצירות ניתן להתאים תרופות נגד עצירות ילדים בהתאם לרקע הרפואי של הילד.
במקרה שהילד לא מגיב בצורה טובה לטיפול התרופתי, או שהוא מפתח תופעות לוואי, יש להפסיק את הטיפול ולפנות לקבלת ייעוץ רפואי - מדובר במקרים חריגים בלבד והתופעה אינה אופיינית לילדים בריאים בדרך כלל.
לצד הטיפול התרופתי, ניתן להוסיף לתפריט היומי של הילד מספר מרכיבים שאמורים לסייע בפעילות מערכת העיכול. אפשר להוסיף לארוחות מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים, כגון דגנים מלאים או פירות וירקות עם הקליפה שלהם, וכן שתייה מספקת של מים - מה שמסייע בהיווצרות של צואה רכה וביציאה חלקה שלה.