שינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים ידועים כיעילים בטיפול נגד עצירות. ואולם, מטופלים אשר סובלים מהבעיה לתקופה של יותר משלושה חודשים, המוגדרת גם כתופעת עצירות כרונית, ייאלצו להשתמש בשיטות שונות של טיפול בעצירות בכדי לבצע טיפול בעצירות שיהיה יעיל ואף ימנע את הופעת הבעיה בשנית.
ראשית, ראוי להגדיר מהם הסימפטומים המצריכים טיפול בעצירות. קושי בלפחות רבע מהיציאות או ירידה בכמות היציאות לכמות של פחות משלוש פעמים בשבוע, או קושי כללי בהתרוקנות, אמור להוות נורה אדומה שמצריכה טיפול נגד עצירות. עצירות כרונית, כאמור, מתרחשת כאשר המטופל סובל מאחד או יותר הסימפטומים האלה לתקופה של שלושה חודשים לפחות.
בעת ההופעה של עצירות, צריכה מוגברת של מאכלים עם סיבים תזונתיים - מאכלים מקמח מלא, או ירקות ופירות עם הקליפה שלהם נחשבים ליעילים בטיפול נגד עצירות. ואולם, מחקר שנערך בקרב הסובלים מתופעות של עצירות כרונית וטופלו דרך שינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים מצא שרק 20% מהם דיווחו על היעלמות התופעה או על טיפול בעצירות אשר הטיב את מצבם. מתוצאות המחקר עולה שהמעבר לדיאטה העשירה בסיבים תזונתיים אף החמיר את הסימפטומים של חלק מהסובלים מתופעות עצירות כרונית.
בכדי לבצע טיפול נגד עצירות המוגדרת ככרונית, יש להשתמש בתכשירים שונים הנמכרים בבתי המרקחת בישראל וניתנים ללא מרשם. התרופות הללו עושות שימוש בחומרים משלשלים אשר נמצאו כיעילים נגד עצירות כרונית - טיפולים אלה לא מכילים תופעות לוואי יוצאות דופן, וכיאה לתופעה רפואית כה שכיחה וותיקה בעולם התרופות בטוחות לשימוש יומיומי.
בעת ההופעה של עצירות, מומלץ להקפיד גם עם התחלתה על שינויים בהרגלי התזונה והחיים. לאחר שלושה חודשים, באם ממשיכה תחושת הקושי ביציאות או שהכמות שלה יורדת לפחות משלוש פעמים בשבוע, מומלץ בחום לזנוח את השינויים הללו ולרכוש את התרופות - ניתן להתייעץ עם רופא מומחה באחת מקופות החולים, או לרכוש באופן עצמאי את התכשירים.