סגירת חברה נעשה בדרך כלל מאחר ובעלי החברה הגיעו למבוי סתום מבחינתהתנהלותם או מבחינה כלכלית, בעלי החברה מוכרים את החברה שלהם לחברה אחרת,נושים מבקשים לבצע סגירת חברה מאחר והחברה חייבת להם כספים שלא שולמו,המדינה החליטה לבצע פירוק חברה מאחר והחברה עברה על חוקי מדינת ישראל.
בעולם העסקים והמחסר של היום אנו מוצאים הרבה חברות אשר נפתחות ונסגרותכעבור מספר שנים, לעיתים אפילו אחרי מספר חודשים במקרים מסוימים, לעיתיםבשל הפסדים כלכליים ולעיתים על ידי רכישה של אותה חברה על ידי חברה אחרת.
בעולם המשתנה כלכלית בו אנו חיים, פירוק חברה אוסגירת חברה, הינו הליך מורכב, כאשר בעת פירוק חברה סוגרים למעשה את כלהחוזים וההתחייבות של אותה חברה בצורה מסודרת. ברגע שכל החוזים נסגרים, ביןאם חוזים שבין אותה חברה לחברות או אנשים אחרים ובין אם אותם חוזים בינהלבין שותפי החברה, החברה נסגרת והיא חדלה מלפעול.
פירוק חברה יכול להתבצע על פי חוקי מדינת ישראל בשלוש דרכים שונות:
על מנת לבצע סגירת חברה יש צורך להגיש מסמכים אל בית המשפט ולבקש פירוקחברה, הבקשה יכולה להגיע מהחברה עצמה, מנושים של החברה, מהכונס הרישמיולפעמים אפילו מן היועץ המשפטי לממשלה.
סגירת חברה וביצוע של פירוק חברה מתבצע אל מול המערכת המשפטית של מדינת ישראל ובהתאם לחוקים אשר נקבעו בענייני פירוק חברות.
סגירת חברה הינו הליך משפטי מורכב, אשר כולל בדרך כלל לא רק בקשה לביצועפירוק חברה, אלא גם, התנהלות מול בעלי המניות בחברה, השותפים בחרה, פרסוםבקשה לביצוע פירוק חברה ועוד.
על מנת לבצע פירוק חברה בצורה הטובה ביותר, מומלץ יהיה להיעזר בשירותיו של עורך דין המומחה בתחום פירוק חברה.
חברת בניית אתרים
בניית אתרים באינטרנט
מאמרים