יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, סוקר את ההיסטוריה של ניסיון האדם להגיע לשמים והטכנולוגיות הנהוגות כיום בבנייה של גורדי שחקים (כתבה ראשונה בסדרה)
"גורדי שחקים הם אחד הסמלים המובהקים ביותר של אמריקה ושל העידן המודרני", קובע יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי. "שם התפתחה הטכנולוגיה של בנייה לגובה מכמה סיבות: כדאיות כלכלית שבה ניתן לבנות ולהרוויח יותר דירות על שטח נתון. פתרון לבעיית הצפיפות בערים הגדולות, וגם לא מעט אגו של אדריכלים וביטוי של הצלחה ושאפתנות".
"מה שהביא לתנופה בבנייה לגובה", אומר יורם קראוס, "היא המצאת מעלית הנוסעים. המעלית הומצאה ע"י איליישה אוטיס והבניין הראשון בו הותקנה מעלית נוסעים נבנה בניו-יורק בשנת 1857. עד אז הגבילו את גובה הבניינים למספר קומות בודדות בלבד, על-פי מספר המדרגות שהעריכו שאנשים מסוגלים או מוכנים לטפס".
"גורד השחקים הראשון בעולם נבנה כמובן בארה"ב", מספר יורם קראוס, היה זה בניין בן 10 קומות בלבד, שנבנה בשיקגו בשנת 1871 ונקרא "בניין לייטר". תכנן אותו האדריכל ויליאם לה ברון ג'יני. קומותיו העליונות של הבניין נבנו מפלדה ולא מיציקת ברזל, ומשקלו נתמך באמצעות שלד פלדה וברזל, ולא על קירות בטון או אבן מסורתיים. היו אלו חידושים משמעותיים ששימשו אח"כ את ממשיכי דרכו של ויליאם לה ברון.
"אחת הבעיות המשמעותיות ביותר בבנייה של גורדי שחקים", אומר יורם קראוס, "הייתה שאלת ההתמודדות עם רעידות אדמה. הבעיה הזו עלתה בחריפות יתרה בבנייה באזור העיר סן פרנסיסקו, המועדת לרעידות אדמה. על הפתרונות שנמצאו נרחיב בכתבה הבאה".