כיום מסקר אלקטרוני, או מסחר מקוון, הפך לאמצעי פופולארי ביותר לסחר. החנות הווירטואלית קיימת באינספור אתרים של חברות שונות המוכרות מוצרים או שירותים. אך, כיצד נתאים את החנות הווירטואלית למוצר, לעסק?
יש חשיבות רבה להתאמה זו. התאמה צריכה להיות לפי אופי העסק, גודל העסק והקהל אליו מכוונים המוצרים. מההיבט השיווקי, חנות וירטואלית היא בעל אפקט מכריע על יכולת העסק למכור את המוצרים שמציע.
מי בונה חנות וירטואלית?
מי שבונה חנות וירטואלית הן חברות תוכנה שונות. אלו, מציעות בנייה של חנויות וירטואליות, תוך התאמה אישית. אך, כיצד נבחר את החנות המתאימה ביותר? כדי לבחור את החברה הנכונה עבור העסק, רצוי ראשית להגדיר מהן הדרישות עבור העסק.
למה כוונה? לדוגמא, אם מדובר בעסק מתחום מוצרי ההיגיינה, חשוב שהעיצוב יהיה קשור בכך. לדוגמא, עיצוב שישדר ניקיון. לכן, חשוב לפנות לחברת תוכנה שבעלת ניסיון בתחום הספציפי או מתמחה בכך. באם העיצוב של האתר חשוב, לא פחות מבנייתו, אזי חשוב לפנות לחברת לתוכנה המתמחה לא רק בבניית האתר ותכנונו אלא גם בעיצובו לפי אופי העסק.
התאמת האפשרויות של חנות וירטואלית
ישנן אפשרויות בסיסיות שאותן ניתן להתאים באופן אישי. אחת מהאפשרויות היא האפשרות לעדכן את החנות הווירטואלית. זאת כאשר ישנם שינויים במוצרים או בעסק. לדוגמא, כאשר העסק מתרחב ויש ממוצרים חדשים, אזי תהיה אפשרות להוסיף מוצרים. או לחילופין, מוצרים שכבר אינם נמכרים, ניתן יהיה להסירם.
אפשרויות אלו ניתנות להתאמה באופן שלא צריך להבין יותר מידי בכל הקשור בתכנות. אפשרויות נוספות שחשוב להתאימן הם שינויים בפרטים של המוצרים עצמם, כגון, מחיר המוצרים כמות המוצרים, הוספה של תמונות המראות את המוצר ועוד.
כאשר מדובר בחברות גדולות, יש אפשרויות נוספות שניתן להתאימן. לדוגמא, לארגן את מוצרים באופן היררכי לפי קטגוריות. יש התאמות לחנויות גדולות ויש התאמות לחנויות קטנות. יש גם התאמות מתקדמות יותר, לדוגמא, אפשר לעשות שדרוג של יכולות הניהול של המשתמשים במערכת. שדרוג זה כולל הרשאות של שימוש במערכת רק למנהלים או קניינים ועוד, לפי רצון הלקוחות.