כיום פועלות בשוק המקומי חברות רבות בתחום בניית אתרים. התחרות קשה, ועל מנת לגרום ללקוחות הפוטנציאליים לבחור דווקא בכם חשוב להגיש נכון את הצעת המחיר לבניית האתר.
זכרו שאתם לא לבד
כל בעל עסק המעוניין לבנות אתר בודק מספר חברות לבניית אתרים לפני שהוא בוחר באחת מהן. השיקול המרכזי במרבית המקרים מותנה בהגשת הצעת מחיר לאתר אינטרנט שהינה האטרקטיבית ביותר, ולכן חשוב להגיש הצעה הבנויה נכון.
ראשית יש לנסח את הצעת המחיר באופן מקצועי ומרשים. החלק הראשון צריך לכלול מידע מפורט לגבי הלקוח וצרכיו, ולכן חשוב לעשות עבודת הכנה ולהכיר את הלקוח הפוטנציאלי, את סוג העסק שלו, קהל היעד, מטרת האתר, דרישותיו המיוחדות וכדומה.
לאחר פרטי הלקוח יש לרשום את פרטי החברה הבונה את האתר, כולל מידע אודות החברה, יתרונותיה על פני מתחרים בשוק, שנות ניסיון, תחומי התמחות שונים עם דגש על תחום העסק של הלקוח, וכן קישורים לאתרים פעילים ברשת שהוקמו על ידי החברה והינם רלוונטיים לתחום העסק האמור.
ניסוח נכון של הצעת מחיר
הצעת מחיר לבניית אתר תכלול את מבנה האתר ופירוט של התפריטים והפונקציות השונות שיהיו בו. בעת כתיבת הצעת המחיר חשוב להתייחס לדרישות הספציפיות של הלקוח, כגון סוג האתר המבוקש, בניית מיתוג רלוונטי לעסק, התאמת האתר לקהל היעד הספציפי שלו וכדומה.
בנוסף לדרישות הלקוח, הצעת מחיר לאתר אינטרנט תכלול גם פירוט של השירותים שהחברה תספק, כמו הרשמה לאתר, מערכת ניהול תוכן פשוטה להפעלה, ממשק לניהול תכני האתר ועוד, ועליה לכלול גם לוח זמנים מפורט ומוגדר.
החלק האחרון של הצעת המחיר מפרט את העלויות הכרוכות בהקמת האתר. העלויות יפורטו על פי המרכיבים השונים של ההצעה ויכללו בתוכן גם את תמחור תחזוקת האתר, והדרכה להפעלתו. כמו כן, יש לפרט בהצעה את צורת ותנאי התשלום, ומומלץ להתחשב ביכולות התשלום של כול לקוח.
לסיכום, בניית הצעת מחיר נכונה ומפורטת, המותאמת אישית לכל לקוח, יכולה לעשות את ההבדל שבין העסקתכם ובין בחירה במתחרים, אז עשו מאמץ והצליחו.
המאמר בחסות Dreamview המציעה פתרונות בתחום בניית אתרים ו קידום אתרים