תקשורת חזותית הינו תחום לימודים שהפך לפופולארי מאוד בשנים האחרונות. לימודי תקשורת חזותית כוללים מגוון של נושאים, ביניהם לימוד של תוכנות גרפיקה בסיסיות, כמו פוטושופ ופלאש, לימוד של נושאים הקשורים לעולם האמנות, כמו רישום ואיור, ונושאים שונים הקשורים לעולם העיצוב, כגון עיצוב טיפוגרפי (עיצוב האות), עיצוב אתרים, יסודות העיצוב לפרסום, ועוד.
למי כדאי ללמוד תקשורת חזותית?
לימודי תקשורת חזותית מתאימים לכל מי שמבקש לשלב בין היצירתיות הפועמת בו לאפשרויות תעסוקה ממשיות ומבוקשות בשוק העכשווי. אם יש לך חוש אמנותי חזק, ואתה מחפש דרך להביא אותו לידי ביטוי וגם להתפרנס מכך, לימודים אלו עשויים להתאים לך. עיצוב אתרים הינו תחום שנמצא בדרישה עולה ומתמדת, וזוהי רק אחת מין הדלתות הרבות שייפתחו לפניך עם תום הלימודים.
מוסדות הלימודים השונות
המוסדות המובילים בארץ ללימודי תקשורת חזותית הינם בצלאל, שנקר והמכון הטכנולוגי בחולון, שם תידרשו למסלול לימודים של ארבע שנים. למי שמבקש להתמקד בתחום מסוים, כמו עיצוב לפרינט (דפוס) או עיצוב אתרים ומדיה דיגיטלית, ישנם גם מסלולי לימוד קצרים יותר, האורכים בין שנה אחת לשלוש (לעיתים עם אפשרות ללימודי ערב) במוסדות כמו המכללה למנהל, מכון אבני, מכללת אורט ועוד.
תנאי הקבלה ללימודים
מרבית מוסדות הלימוד ידרשו מכם תיק עבודות וראיון אישי בוועדת קבלה, ובחלקן תתבקשו גם לעבור מבחן מעשי, בו יבחנו את היכולות האמנותיות שלכם. כיום בעידן הדיגיטלי, מומלץ שתיק העבודות יכיל גם לינקים לעבודות שלכם שהתפרסמו ברשת, אם ישנן כאלו. אם עיצוב אתרים היה נושא שעניין אתכם והתחלתם לעסוק בכך גם בלי השכלה רשמית, צרפו לינקים לאתרים שעיצבתם. גם אם מדובר באתרים פשוטים, הדבר מעיד על רצינותכם.
מסטודנט למעצב - הדרך להצלחה
סטודנטים לתקשורת חזותית, בכל מוסדות הלימוד, פוגשים דרך קבע אנשי מקצוע מתחומי התעשייה השונים. מרצים ומרצים אורחים רבים שמחים לתת טיפים מועילים וללוות סטודנטים בעלי מוטיבציה גבוהה גם בצעדיהם הראשונים בשוק. עיצוב אתרים הינו תחום שיש בו גם לא מעט תחרותיות - אל תהססו ליצור קשרים טובים עם מרצים שיוכלו לעזור לכם בדרך להצלחה.