מי שעוסק בעיצוב אתרים צריך לדעת איך להימנע ממספר מכשולים בסיסים שגרמו לכישלונם של אתרים רבים. אחד מהם הוא מה שקרוי "אובר דיזיין" כלומר עיצוב יתר.
המונח עיצוב יתר קיים בעולם העיצוב מזה זמן, בין אם מדובר באופנה, עיצוב פנים ועוד. הוא מתרחש כאשר מעצב מתלהב יותר מדי מעבודתו ומוסיף יותר מדי אלמנטים עד שהם מפריעים אחד לשני, ומסתירים את העיקר. זה לא סתם שמעצבים רבים בוחרים היום בסגנון "פשוט אך אלגנטי".
אובר דיזיין בעיצוב אתרים.
גם עם עיצוב אתרים קיים חשש לאובר דיזיין, רק שבניגוד לתחומים אחרים כגון רהיטים , הרי שאובר דיזיין של אתר יכול להתגלות רק בשלבים מאוחרים יותר. לא מעט מעצבים חוטאים בהתלהבות יתר וברצון להפגין את יכולתם הטכנית מבלי לחשוב על תפקיד האתר: הנאת הגולש, ויותר מזה, שירות ללקוח.
יהיו כאלה שיציבו את השאלה : אם האתר לא יהיה מעניין, מי יסתכל בו? אולם תחשבו פעם בתור גולשים באיזה אתר נשארתם יותר, זה שהציע המון סיסמאות שקפצו מכל עבר בכל מני צורות עם צבעים בורקים ועזים, או באתר שעוצב בפשטות כמעט מינימליסטית, מעט צבעים וכיתוב מעניין?
הדילמה של עיצוב אתרים.
זאת בדיוק הדילמה של עיצוב אתרים. מצד אחד איך ליצור סביבה ויזואלית שתמשוך את הגולש, אולם לא תבהיל אותו ותרחיק אותו?
התשובה צריכה להיות בשילוב הנכון של האלמנטים. לדאוג שהעיצוב מצד אחד יציג את הלקוח , אבל גם יאפשר לגולש לראות את התוכן.. יותר מדי פלאשים, צבעי רקע שמקשים על הקריאה, קולות רקע שאי אפשר לכבות, פרסומות שקופצות בדיוק במקום שרוצים לקרוא רק ירחיקו את הגולש הממוצע ויבטיחו כי לעולם לא יותר לאתר. לכך יש גם להוסיף קישורים רבים מדי שלא קשורים לנושא,
אין פירוש הדבר שבמהלך עיצוב אתרים צריך להימנע מעיצוב כלל, או להימנע מפלאש. יש לא מעט מקרים שהוספה של פלאש או אנימציה כן מוסיפים לאתר, במיוחד אם הם חלק מהתוכן או תורמים לו. זה הכלל החשוב. כל האלמנטים של העיצוב חייבים לתמוך אחד בשני, ולהגביר בכך את הרושם שהם נותנים.