בניית חנות וירטואלית-
כיום כל מי שרוצה למכור, יכול לעשות זאת דרך האינטרנט. הפשטות שבה אדם יכול על ידי בניית חנות וירטואלית ברשת למכור את המוצרים שלו לקהל יעד רחב, מעודדת יותר ויותר יזמים לפתוח חנויות כאלה ובכך נושא בניית חנות וירטואלית תפס תאוצה בשנים האחרונות. החנויות הגדולות ברשת מציעות מגוון רחב של מוצרים וחשוב מכך הן מציעות את המוצרים האלה לכל רחבי העולם.
בניית חנות וירטואלית- מקטינה את העולם
באמצעות בניית חנות וירטואלית, העולם נהיה כפר גלובלי אחד. כל אחד יכול בכל שלב לקנות מוצר מסויים מחנות שנמצאת מעבר לים. התשתית קיימת והיא רשת האינטרנט ודואר האויר, ועל בסיסם מתבצעות ברשת מליוני עסקאות מידי שעה. הקנייה הופכת להיות פשוטה יותר ורווחית יותר, שכן יש לצרכן הפשוט הרבה יותר אופציות לרכוש את אותו מוצר.
יתרונות הכפר הגלובלי-
היתרונות הבולטים של האפשרות לקנות בחנויות וירטואליות ברחבי העולם הינם הגדלת ההיצע ועם זאת הגדלת התחרות. ככל שיותר חנויות מספקות מוצרים לכל רחבי העולם, לצרכן יש הרבה יותר אופציות חלופיות שמתוכן הוא בוחר מי הכי משתלמת לו. התחרות הזאת גורמת לשוק להתפתח ולהוזיל מחירים ומי שמרוויח מזה הכי הרבה הוא הצרכן הקטן, שנהנה ממחירים חסרי תקדים. כמו כן חנות וירטואלית חושפת צרכים למוצרים שלא מיובאים לארצם ובכך היא פותחת את השוק והופכת אותו לבלתי מוגבל.
חסרונות הכפר הגלובלי-
אומנם תחרות היא דבר טוב לצרכן אך היא לא טובה למוכר, החנויות הוירטואליות מקשות על חנויות רגילות ומקומיות בכך שהן לא עומדות בתחרות ונאלצות להיסגר. האפשרות של הצרכן הפשוט, לרכוש מוצר דרך החנות הוירטואלית, ברבע עלות ממה שתעלה לו בארץ, אפילו לאחר תוספת המשלוח, מקשה על הקיום של עסקים קטנים בישראל.
כמו כן חיסרון נוסף בקנייה בחנות וירטואלית מעבר לים הוא חוסר היכולת לבדוק את המוצר בטרם רכישתו. במידה וקונים מוצר והוא לא מתאים (מכיוון שקשה להחליט אם המוצר יהיה מתאים דרך תמונות בלבד באתר), מסובך יותר להחזיר אותו לחנות, אך לא בלתי אפשרי. במידה ורוצים להחזיר מוצר שלא מתאים לנו, לחנות הוירטואלית, על הלקוח חלה חובת תשלום בגין המשלוח חזרה שלעיתים יכול להיות סכום לא מבוטל.