קידום אתרים הינו שיטה להעלאת מספר סיקורים וצפיות בדף אינטרנט בשיטות שונות על ידי מנועי חיפוש שונים. הפעולה המבוקשת כיום היא קידום אתר בגוגל
איך זה עובד
מנועי החיפוש כוללים אלגוריתמים(חלקם מתוחכמים יותר, חלקם מתוחכמים פחות), ובהם שאילתות שמחזירות תוצאות חיפוש לפי בקשת הגולש. האתרים המופיעים ברשימת תוצאות החיפוש מסודרים בצורה 'חכמה' כך שהראשונים יהיו הכי רלוונטיים למחפש, וככל שימשיך כל יהיו התוצאות רלוונטיות פחות.
מחזוריות הקידום עובדת בצורה כזו – כאשר אתר מסוים יימצא ראשון ברשימת חיפוש, הוא יהיה פופולרי יותר וכך ישמור על מיקומו הגבוה ברשימת התוצאות.
דרך נוספת של קידום אתר בגוגל ובמנועי חיפוש נוספים היא ה- Pay-Per-Click advertising. בשיטה זו ניתן לעשות קידום אתר בגוגל תמורת תשלום, במקרה זה בתשלום 'חכם' עבור כל לחיצה על קישור. כמו כן, קישורים אלה יסומנו בצורה שונה ויבלטו משאר התוצאות, אם בצבעם או במקומם בדף החיפוש.
איך זה התחיל
בעבר ניהול מנועי החיפוש התבצע ע"י מנהלי האתר שהוסיפו אתרים בצורה ידנית או ע"י אלגוריתם(פשוט יותר מזה שיש היום) שהיה בודקת את תגיות האתרים(Meta Tags) בדפי הHTML וכך יודע לאיזה מילות חיפוש יש לשייך דפים אלה. כאשר מנהלי האתרים 'עלו' על השיטה, החלו לשים לב ולהשקיע יותר בתגיות אותם הם מוסיפים לאתרים שלהם.
עם הופעת מנועי חיפוש חדשים, החלה תחרות על העדפת הגולש. מנועי חיפוש משוכללים יותר החלו להופיע, כאלה שכבר לא מסתמכים רק על התגיות, אלא גם על כותרות העמודים, התחומים בהם הם עוסקים, תמונות ופרמטרים נוספים. אשר דומה יותר למה שאנו מכירים היום כאשר עושים קידום אתר בגוגל.
Off-Site Factor
בניסיונות להפוך את השיטה של קידום אתר בגוגל למושלמת, או לפחות כזו שמצריכה פחות התערבות של מנהל מנוע החיפוש, פיתחו ממציאי גוגל את השיטה הבאה. השיטה התבססה על תפוצת אתר ברשת האינטרנט וציון שניתן לו(Page Rank). כאשר מונע החיפוש מצא קישור שאתר מסוים, האתר המקושר הועלה בדירוג שלו. עם זאת ככל שבאתר מסוים קישורים רבים, כך אמינותו יורדת לגבי הקישורים שהוא נותן.