הליך גישור הינו הדרך לפתור קונפליקט מחוץ לבתי המשפט באמצעות מגשרים. תפקיד המגשרים הינו להוות צד שלישי נייטרלי המקדם פתרון נוח עבור כל הצדדים לסכסוך. כיצד מתחילים בהליך גישור? כל הליך גישור מתחיל בפנייה למגשר מתאים ע"י כל הצדדים. ישנן מספר אפשרויות:
ישנם מספר שיקולים עיקריים: רמת האמון בין הצדדים - ככל שרמת האמון בין הצדדים גבוהה יותר הסיכוי להגיע להסכם הוגן במהירות וביעילות גבוהה יותר. כחלק מכל הליך גישור נבנה אמון בין הצדדים לבין עצמם וכן בין הצדדים לבין המגשרים. האם ניתן לגשר כאשר רמת האמון נמוכה? אין ספק, שמקרים אלו מורכבים יותר. אולם הניסיון מראה שגם מקרים שלכאורה נתפסים ע"י אחד הצדדים כ"לא ניתנים לגישור", מגיעים בסופו של דבר להסכם. פעולה חד צדדית יוצרת פגיעה באמון. מכאן, מקרי גישור המתחילים לאחר הגשת תביעה, בד"כ אורכים זמן רב יותר על מנת להגיע להסכם.
ככזה המספק פתרונות נפלאים בשעות משבר, מהווה הגישור אלטרנטיבה מצוינת לבית המשפט או להליכים מורכבים יותר. הליך גשור, המתנהל במסגרתו של מרכז גישור, מאפשר לשני הצדדים, הלוקחים בו חלק, בעזרתו של מגשר מקצועי ומיומן, למצוא את האינטרסים המשותפים ביניהם ולהגיע לכדי פתרון, המקובל על ידי שני הצדדים. הפתרון המוצע, במסגרתו של הליך גישור, הינו פתרון לטווח הארוך, תוך התייחסות להיבטיו הרגשיים והמעשיים. אם כן, מה כולל במסגרתו הליך גישור וכיצד הוא מתנהל? על כך, בכתבה הבאה. מידת הכוח אותה צובר כל צד - ברור שכל צד למו"מ מעוניין להגיע עם מקסימום כוח. מצד שני, כאמור, פעולות חד צדדיות פוגעות באמון ולכן, גם אם יוצרים כוח התחלתי, מפריעים בניהול מו"מ מוכוון פתרון ומקטינים את הסיכוי להגיע להבנות. הליך גישור יכול להערך במספר תחומים: משפחתי, עסקי ובין כל שני אנשים או יותר אשר למערכת היחסים ביניהם ישנה המשכיות למרות קיום הקונפליקט.
במסגרתו של הגישור יש צורך בקיומם של כמה תנאים, על מנת שיהיה אפקטיבי ויתקיים כהלכה. ראשית, הליך גישור מוכרח להתקיים בעזרתו של מגשר מיומן, בעל הכשרה מתאימה לקיומם של הליכים מסוג זה. על מגשר זה, הניצב אל מול שני הצדדים הלוקחים חלק בהליך זה, להיות גורם ניטראלי שאיננו נוקט צד וכן להיעזר בכלים מתאימים לצורך פתרון הסכסוך, על ידי יצירת אמון בו, בראש ובראשונה, אמון הנדרש להמשכו של הליך הגישור זה. בנוסף, הצדדים הלוקחים חלק בו, נדרשים לשמירה על סודיות, באשר לפרטים השונים הנחשפים במסגרתו (הליך גישור איננו יכול לשמש כעדות משפטית, במידה והצדדים סרבו לעשות בו שימוש לצרכים אלה). פרט נוסף וחשוב לניהולו של גישור תקין, הינו כי מדובר בהליך שאיננו בכפייה, משמע, הצדדים הלוקחים בו חלק צריכים להביע את הסכמתם להשתתף בו.
במסגרת גישור, המוצע על ידי מרכז גישור מקצועי ומיומן, מתקיימות כמה וכמה פגישות בין המגשר לבין הצדדים הלוקחים בו חלק. במסגרתן של פגישות אלו, מביע כל אחד מהצדדים את תחושותיו השונות באשר לסיבה בעקבותיה נדרשו לבצע הליך גישור. לאחר בחינתו של המגשר את הצדדים השונים והסיבות השונות המועלות, במהלכו של הליך הגישור, מעביר המגשר אל הצדדים את המצב באופן אובייקטיבי, כדי לאפשר בחינה משותפת הגיונית יותר. בחינתו החדשה של המצב, מאפשרת מציאת פתרונות מתאימים לצורך סיומו של הסכסוך או הקונפליקט, הקיים בין הצדדים. פתרון זה, המקובל על ידי הצדדים השונים, במסגרתו של הגישור, מובא אל הכתב באמצעות הסכם גישור, עליו חותמים הצדדים. הסכם גישור זה מסכם את אשר הוחלט במהלכו של הליך גישור זה ומשמש כהסכם מחייב. בעזרתו של מרכז גישור, המשמש כמקום נוח וניטראלי, להתנהלותו של הליך גישור, מתאפשרת הדברות ותקשורת חיובית בין הצדדים עד לכדי הסכמה הדדית, המביאה לכדי הפתרון הרצוי. בחינתם של האינטרסים המשותפים והרצון למצוא פיתרון יעיל ומתאים, מביאה את הצדדים לעמק השווה ולתקשורת נכונה.
LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר: 08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]