ריפוי בעיסוק הינו מקצוע המכיל בתוכו כלים שיכולים לעזור למטופל בתחומים של טיפול שיקום וכן גם בחינוך. פסיכולוג ויתרה מכך פסיכולוגים רבים בעזרת מחקרים שבצעו הראו שחלק מהאנשים זקוקים לכלים אשר יעזרו להם להתמודד עם דרישות החיים. ריפוי בעיסוק מקנה כלים כאלה. ריפוי בעיסוק מתאים לכל הגילים ועוזר להם להתמודד עם תחושת השייכות וכן עוזר לשפר את רווחתו של המטופל על ידי ריפוי בעיסוק.
הדרישות של מרפא בעזרת ריפוי בעיסוק
חלק מהדרישות של מרפא בעזרת ריפוי בעיסוק הינם להשתמש בידע שרכשו לצורך מתן כלים אשר יטיבו עם המטופל מבחינה בריאותית וכן גם יעשירו את רווחתו. המשכיות מחקר של התחום וחשוב מכל היכולת של המטפלים בעזרת ריפוי בעיסוק לשמור על איזון והפרדה בין המקצוע לבין החיים הפרטיים שלהם. ביצוע הערכה תפקודית פיזית ורגשית של המטופל ומתן עזרה לשילובו בצורה הטובה ביותר בחברה. לכל מטופל יש צרכים שונים ועל המטפל בשיטת ריפוי ועיסוק להתאים את צורה ודרך הטיפול הטובה ביותר לכל מטופל. כל הכישורים הללו מאפשרים עבור מטפל בשיטת ריפוי ועיסוק להעניק למטופלים כלי התמודדות בשגרת חיי היום יום תוך שמירה על הקוד האתי.
הדרישות לצורך הפיכת מרפא בעזרת ריפוי בעיסוק
חלק מהפסיכולוגים ממליצים על ריפוי בעיסוק כחלק של טיפול פסיכולוגי. לצורך קבלת התר עיסוק במקצוע ריפוי בעיסוק יש צורך בקבלת דיפלומה אקדמאית. ישנם מספר מוסדות אקדמאים בהם ניתן לקבל תואר אקדמאי במקצוע ריפוי בעיסוק. המוסדות האקדמאים הללו נכון להיום הינם אוניברסיטת ירושלים, אוניברסיטת תל אביב וכן גם אוניברסיטת חיפה. תקופת הלימודים כוללת תקופה של לימודים עיוניים וכן תקופה של לימודים מעשיים. הוצאת תואר ראשון במקצוע ריפוי בעיסוק מקנה תעודה של משרד הבריאות במאשרת את הבוגר כאיש שרותי הרפואה. הוצאת תואר שני וכן דוקטורט יאפשרו להעמיק הן את הידע המקצועי וכן יאפשרו ביצוע מחקר הקשורים במקצוע ריפוי בעיסוק. בכל שלבי העבודה מרפאים של ריפוי בעיסוק מודרכים ומשתתפים על עת בקבוצות והרצאות בנושא אשר יאפשרו להם התמקצעות בנושא וכן ישאירו אותם כל הזמן ערים לשינויים החלים במקצוע.