דף הבית עסקים מכירות פול גז בניוטרל
פול גז בניוטרל
עדי פלאוט 31/12/08 |  צפיות: 2743

עסק בתחום ההיי-טק קיבל ייעוץ ממני בשלב שבו הוא היה במצב כזה בדיוק. העסק מפתח תוכנות בהתאמה אישית לעסקים גדולים וכל פרויקט כזה לוקח בין חצי שנה לשנה של הכנות, דיונים, התאמות, סקרים וליווי צמוד.

בשלב שבו הוא לקח את הייעוץ, העסק היה עדיין קטן עם 5 עובדים מסורים, כולם תחת עומס עבודה כבד.

פעולות קידום פשוטות של המנכ"ל הביאו לשולחנו כמה מאות מתעניינים. נשמע כמו צרות של עשירים? אז זהו, שהוא לא ידע איך להתמודד עם העומס ומצד שני לשמור על המתעניינים במצב של המשך התעניינות ולא לאבד אותם.

להלן כלל שהנחה אותנו במקרה זה (וזה נכון עבור כל עסק ולא משנה מה הוא מיצר או מספק).
שימו לב לתופעה מעניינת: המחלקה בעסק שאחראית על אספקת השירות/המוצר תהיה בדרך כלל זאת שלוחצת על הבלמים בכל פעולת התרחבות. "אין לנו זמן", "אנחנו כבר בעומס", "היומן מלא לחצי השנה הקרובה" וכו'. בקיצור, "אל תביאו לנו עוד לקוחות כי אנחנו מתמוטטים!!!" וכך הם משפיעים על אנשי המכירות וגורמים להם להירתע מביצוע מכירות חדשות. אם המנכ"ל הוא זה שאחראי למכירות, כמו שבדרך כלל קורה בעסקים קטנים ובינוניים, אז המנכ"ל הוא זה שנחסם.


כלל ברזל: דאג להפריד לחלוטין את המחלקה העוסקת במכירות מהמחלקה המייצרת את המוצר או את השירות. על מחלקת המכירות להתעלם לחלוטין מהדרישות או הטענות של המחלקת היצור ולא להפסיק לקדם ולמכור בשום מצב.

כמנכ"ל, אף פעם אל תעצור הפצה, קידום או מכירות משום סיבה שהיא. קודם כל שווק, אחר כך תתמודד עם האספקה. הסיבה הפשוטה היא שאם לא תשווק, אז בעוד חצי שנה תמצא את עצמך עם חור ענק. לכן, אתה אף פעם לא מקשיב לתלונות של מחלקת אספקת השירות וממשיך ללחוץ על הגז. שיתמודדו!

מה עשה המנכ"ל במקרה הזה? כפעולה ראשונה ומיידית, על מנת לא לאבד את המתעניינים הוא הוציא מגזין חודשי, ששמר עמם על קשר.

במקביל, הוא התחיל מייד לגייס עוד עובדים.המכירות שלו זינקו כלפי מעלה כמעט מייד ומאז הוא ממשיך להתרחב בקצב מדהים.
הפתרון לבעיה נעוץ, כמו תמיד, בשינוי נקודת המבט של המנכ"ל.

אל תעצרו את המכירות בשביל אף אחד!!!

ניתן למצוא טיפים ומאמרים נוספים באתר www.expertinfo.co.il


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עדי פלאוט

עדי פלאוט, מנכ"ל ובעלים של קבוצת קומליין - חברת החזקות וניהול עסקי הפועלת משנת 2004.

בקבוצה פועלות חמש חברות: קומסקיור - יבואנית אנטי-וירוס NOD32 מבית ESET, וובוקס - ספקית שירותי מחשוב ענן מהראשונות בישראל, קומפון - המשווקת הבלעדית של שירות 'פון-פלוס' למענה טלפוני חכם ומתקדם, קומליין יעוץ עסקי – המתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים ופרומו המתמקדת באספקת שירותי שיווק ויחסי ציבור במדיות השונות.



 


מאמרים נוספים מאת עדי פלאוט
 
הכן את הבנקאי שלך לחורף: כך תקבל מהבנקאי שלך שיתוף פעולה להלוואות בתנאים משופרים
ראשית, השורה התחתונה: לא טוב לגשת לבנק מעכשיו לעכשיו לבקשת הלוואה, תמיד טוב יותר להכין את הקרקע מראש, לדעת בדיוק מהו הצורך המדויק ולא בתור כיבוי שריפות כי יתרון הזמן לא עומד לרשותכם.

הופ, הנה הלך הכסף לפרסום
איך זה קורה שדווקא תקציב הפרסום והשיווק הוא זה שנמחק ראשון מהתכנית? ולמה זאת השגיאה הקלאסית?

ניהול פיננסי "אנושי"
כיצד להיות עצמאי ולא להיות "לחוץ" מניהול פיננסי?

שתי גישות לגיוס עובדים
חברות ענק מחזיקות מדורי כוח אדם המגייסים עבורן עובדים אך ברוב השוק העסקי מנהל העסק נאלץ להתמודד עם גיוס כוח האדם ולפעמים אף לבצע את הפעולה בעצמו. יש מנהלים שלא יקבלו מועמד אלא אם הוא בעל ניסיון עשיר, מנהלים שיחפשו רק את העובדים הצעירים והזולים, או את אלה שנראים הכי טוב וכך זה ממשיך. כמובן שהגדרות התפקיד עוזרות להגדיר את הדרישות והמנהל, שמכיר היטב את התפקידים שתחתיו ידע להחליט על הקריטריונים הנחוצים.

המקל והגזר בעסקים
02/02/10 | מכירות
את שיטת "המקל והגזר" כולם בטוח מכירים – נותנים פרס על הישגים וקנס על כישלונות. אבל אפשר גם אחרת.

למומחים בלבד: מה באמת אנשים חושבים עליך?
20/10/09 | מכירות
אחד מהטיפולים הרווחים יותר והשגויים יותר בעסקים הוא להוריד מחירים - הרעיון שיעדיפו אותך מפני שאתה זול יותר ולאו דווקא טוב יותר. למען האמת, מחירים נמוכים אכן מושכים לקוחות ואכן מקלים על סגירת העסקות. אך ישנם מצבים שככל שהמחיר יהיה נמוך יותר כך גם המינוס בבנק יגדל או שלכל הפחות הרווח לא יהיה יותר מאשר משכורת ממוצעת כאשר הטרחה רבה יותר מאשר במשרה ממוצעת. לא שווה לטרוח במצב עניינים כזה משום שאין בו יחס נכון של עלות מול תועלת.

הסכנה מאחורי מכירות בסכום גבוה
08/09/09 | מכירות
לרוב העסקים יש סל מוצרים שכולל עסקאות קטנות, בינוניות, גדולות או אפילו ענקיות. העסקאות הגדולות הן אלה שדורשות את מרבית תשומת הלב כי הן גם אלה המכניסות לעסק את סכומי הכסף הגדולים והן דורשות את מרבית ההשקעה מצד בעל העסק או איש המכירות. לאחר כל ההשקעה כשהעסקה נסגרת, יש חוזה והצ'קים או כרטיס האשראי כבר בכיס, הנטייה הטבעית לרוץ מיד ולהשקיע את הכסף, לשלם איתו חובות או לרכוש איתו דברים שמזמן היו צריכים כבר להירכש ורק חיכו לתזרים מזומנים – זו הנקודה לעצור!!! זו בדיוק הדרך למלכודת פיננסית.

המדריך להקמת עסק מצליח
שאלה החוזרת על עצמה שוב ושוב בקרב בעלי עסקים: "שיווק זה טוב ויפה, אבל לפני שמשווקים עסק, איך מקימים מלכתחילה עסק שיצליח?"

הצד האפל של העסק או כיצד להזרים הכנסה מיידית?
אחרי חצי שנה של מיתון שהולך ומעיק יותר ויותר, עסקים רבים חווים קשיי תזרים בלתי פוסקים. יש לכך כמה פתרונות, בחלקם לוקח זמן עד שמתחילים לראות את הכסף וחלקם הם "מעכשיו לעכשיו". בעוד שבמקרים רבים בעלי עסקים פונים לבנק בבקשה להלוואה כדי להמשיך ולשרוד, במקרים רבים מדי זהו פתרון לא נכון, שרק הולך ומסבך את העסק בקשיי תזרים חדשים.

קל להוריד מחירים, קשה להעלות אותם לאחר מכן. מוטו בעסקים!
25/05/09 | מכירות
בגלל חוק טבע זה, כאסטרטגיה אני לא בעד להוריד מחירים גם אם זה בזמן מיתון. ואם חייבים לעשות זאת צריך למצוא דרך בה לא יראה הדבר כפתרון למצבה הרע של החברה.
כיצד בכל זאת מורידים מחירים מבלי לפגוע במוניטין של העסק?

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI