להשתלב בתחום רחב ומספק
עולם ללא אחיות .. תתארו לעצמכם איך היה נראה וכמה חמלה וחום היו חסרים בעולמנו. נראה כי לא רק רופאים מומחים וטכנאים בתחום הרפואה היו מורטים את שערותיהם ללא אחיות רציניות לצדם אלא שגם אלו המתאשפזים או המגיעים לבדיקות שונות היינו רואים עד כמה חשוב החלק של אשת מקצוע זו בחיינו. לימודי אחיות מושכים אליהם את מי שמעוניינים להשתלב בתחום הרפואה בישראל ע"י מגוון של אפשרויות ומתוך רצון להיות אנשי מקצוע איכותית שתורמים מיכולותיהם לכל חולה או נבדק (בדגש על לימודי אחים\אחיות).
מקצוע חשוב ומוכר זה עושה את ההבדל באיכות השירות הידע הנוחות ויחס מקצועי עבור המתאשפז או הנבדק במגוון של צורות. את זאת ניתן ללמוד מהמקרים הבאים –
שירות עםאחיות
שירות ללאאחיות
סיוע לכל רופאבכל טיפול
שירות לוקהבחסר שיכול לסכן את החולה
קבלת מידעבסבלנות רבה לגבי נתונים שונים
אי סדר או אידיוק בגלל עומס עבודתו של הרופא
תמיכה סיעודיתברגעים הקשים ביותר
פיתרוןאינדיווידואלי שכל אחד צריך לארגן לעצמו
לימודי אחיות יכולים להתבצע ב-2 מסגרות עיקריות. הראשונה היא לימודי סיעוד לתואר ראשון (שווה ערך לימודי תואר ראשון) והשנייה היא במסגרת של בית ספר לאחיות. בשתי המסגרות אפשר לראות כי משך הלימודים נע בין 3-5 לשנים כשהמשתתפות רוכשות את כל הידע התיאורטי הנדרש ובנוסף לכך צוברות ידע מעשי מעמיק וחשוב. ההכשרה המעשית חשובה לא פחות(אם לא יותר אחרי הכל העבודה היא מעשית), מהידע העיוני בכדי שתוכל המסיימת לעבור גם את הבחינות המעשיות של משרד הבריאות בדרך לקבלת התעודה.
מסיימות לימודים בכל מסגרת שהיא יכולות לבחור את תחום ההתמחות שלהן ולראות כיצד הן משתלבות במקום המתאים להן תוך שימת דגש על תחושת המיצוי בעת העבודה. כך אנו המגיעים למרפאות ולקליניקות שונות רואים כיצד אנו פוגשים את אלה שסיימו לימודי אחיות בצורה רשמית ומקצועית כמיילדות, כאחיות סיעודיות, כאחיות בחדר ניתוח, בטיפת חלב, במסגרת טיפולים במחלקת טיפול נמרץ, במהלך קבלת שירות של רפואה מונעת ועוד.