עושים התאמות לדרישות הגבוהות
התחרות בשוק העבודה הולכת וגדלה בכל שנה. בישרל , כיאה למדינה שבה יש הון אנושי ברמה גבוהה אפשר לראות כיצד יש לא מעט מוסדות וארגונים שמעוניינים להמשיך ולפתח את הפעילות שלהם תוך הישענות על אנשי מקצוע בכירים ומשכילים יותר.בשל כך "נולד" הצורך בתעודה של לימודים גבוהים יותר מזו של תואר ראשון, כך לא רק מי שמעוניין להרחיב את אופקיו בצורה רצינית מצטרף למסגרת של לימודי תואר שני אלא גם כל מי שמעוניין לשפר את נתוניו במכרזי עבודה שונים וכל מי שמעוניין להציג את עצמו בצורה מרשימה יותר בראיונות רלוונטיים.
לימודי תואר שני נקראים גם "לימודים מתקדמים" או "לימודי מוסמך", ותנאי הקבלה שלהם יכולים להיות תובעניים ביותר. לאחר הקבלה למסלול מסוים הסטודנטים נהנים מידע רב ועדכני שאותו הם רוכשים במהלך הלימודים, ומסמכויות נרחבות ויכולות גבוהות יותר כשהם מסיימים את הלימודים. אין ספק שיש צורך ברצון עז ובמשמעת עצמית גבוהה מאוד כשרוצים לקחת חלק בלימודים גבוהים אלה, מאחר והם תובעניים ודורשים פינוי של זמן בצורה רצינית (יש לזכור כי זה קורה אחרי סיום לימודי תואר ראשון וברוב הפעם בשילוב עבודה) .
מעבר למסלולים אישיים יותר של מוסדות שונים שמציעים אפשרות ללמידה בערב וכד', אפשר לראות כיצד מי שמעוניין יכול לבחור מסלול אישי של לימודי תואר שני. כך אנו רואים כיצד מדי שנה יש עניין במגוון מקצועות כמו –
נקודה שיש לשים אליה לב היא קיומו של מסלול לתואר שני, הכוונה היא שקיום זה נובע מצורך של שוק העבודה והביקוש שיש או אין לתחום מסוים. בין מסלולי התואר השני אפשר למצוא את אלו שהינם מחקריים הכוללים "תיזה" ואת הלא מחקריים שאינם מצריכים כתיבת "תיזה". המבקשים להתקבל למוסד המציע לימודי תואר שני יצטרכו לעמוד בדרישות הקבלה הכוללות לעתים גם בקשה להצגת המלצות, ולהבין כי מדובר בהוצאה כספית לא פעוטה.