נהיגה בשכרות – אופן הבדיקה
בימים האחרונים מתגלגלת פרסומת ברדיו על הגברת האכיפה אצל נהגים צעירים בנושא של נהיגה בשכרות. נהגים צעירים אינם מורשים לשתות ולו את הכמות הקטנה ביותר של חומר אלכוהולי, ומי שעושה כן, יזומן לבית המשפט לדיון. אצל נהגים ותיקים ומבוגרים
בימים האחרונים מתגלגלת פרסומת ברדיו על הגברת האכיפה אצל נהגים צעירים בנושא של נהיגה בשכרות. נהגים צעירים אינם מורשים לשתות ולו את הכמות הקטנה ביותר של חומר אלכוהולי, ומי שעושה כן, יזומן לבית המשפט לדיון. אצל נהגים ותיקים ומבוגרים יותר, עדיין חלה ההתנהלות הקודמת; יש לעבור נוהל של בדיקת נשיפה במכשיר הינשוף ולהיות מתחת לסף המינימלי לקביעת נהיגה בשכרות. נשיפה של כמויות אלכוהול הגדולות מ – 240 מיקרוגרם של אלכוהול לליטר אויר נשוף, הוא הסף הקובע נהיגה בשכרות או לא, וסירוב להבדק יתפרש כהודאה באשמה.
בדיקת האלכוהול בשטח
השוטר שמאותת לנהג לעצור בצד ולהיבדק יסביר את המשמעות של ביצוע הבדיקה, כמו גם מה המשמעות של הסירוב לבצע את הבדיקה. הבדיקה הנהוגה בשטח אינה מדעית משום שאינה תמיד מהימנה. התוצאות בכלי הבדיקה עלולות להיות בעלות סטיות גדולות שמשבשות את התוצאה, וכדי להוכיח זאת – רצוי להיעזר בעורך דין תעבורה המצוי בתחום.
נמצאתי שתוי. מה עושים עכשיו?
הנוהל הוא שלילת הרישיון באופן מנהלי לשלושים ימים – במידה וזו בדיקה שגרתית ללא תאונת דרכים, או אם מדובר בתאונת דרכים שבגינה בודקים את הנהיגה בשכרות, ואזיי הפסילה תיארך 60-90 ימים. כתב האישום בבית המשפט יוגש לאחר מכן, בהתאם לממצאי הבדיקה במכשיר הינשוף או בבדיקת הדם.
ערעור על הממצאים
ניתן לערער על ממצאי הבדיקה, וכדי לעשות כן יש לקחת העתק של הדו"ח שנכתב על ידי המשטרה ולהגיש אותו לעורך הדין המטפל, את הממצאים שעל פיהם התביעה מסתמכת ואת נסיבות המקרה. כיון שמדובר לאחר המשפט הארכת שלילה למינימום שנתיים כיון שמדובר בעבירה חמורה, רצוי להשתמש בשירותיו של עורך דין תעבורה כדי לפעול לזיכוי החשוד או להקלה בעונשו לכל הפחות.