לקראת מעבר אל בית מוגן או בית אבות מתבקשים הדיירים המבוגרים לארוז את כל ביתם ולהקים אותו מחדש בתוך יחידת דיור קטנה. מדובר במשימה לא פשוטה גם בעבור מעצבי פנים מאוד מנוסים. ללא ייעוץ מקצועי קשה יהיה לבחור אלו רהיטים ופריטים כדאי להעביר אל הבית מוגן ואלו מומלץ יהיה להשאיר מאחור. עיצוב פנים דיור מוגן מתבצע על ידי מעצבי פנים שמכירים את הצרכים של הקהילה המבוגרת. הם מודעים לקושי בפרידה מהחפצים, הניתוק מסביבת המגורים הרגילה והחששות מפני ההתחלה החדשה.
בכדי לאפשר לדיירי הבית המוגן להתחיל פרק חדש ברגל ימין יש לעצב בעבורם יחידת דיור ביתית, נוחה וחמימה. שילוב של חפצים אישיים ואלמנטים אהובים מהבית הקודם מומלץ בחום. עיצוב דיור מוגן משלב טכניקות בנייה מודרניות עם אלמנטים קלאסיים ומראה חמים וביתי. עבודות עיצוב דיור מוגן שלא משלבות חפצים אישיים או מתייחסות להעדפות אישיות של הדייר מעוררות את התנגדותו. ללא כל החפצים המוכרים ותמונות הנכדים והילדים קשה יהיה לדייר להרגיש כמו בבית. המבוגרים כבר פחות נלהבים מרהיטים חדשים ומודרניים, הם מוקירים את אותם פריטים ישנים שמעניקים להם תחושת ביטחון ביתית.
כיצד מעצבים את יחידת הדיור?
ראשית יש לציין כי עיצוב פנים דיור מוגן מושפע גם מנהלי המקום. קיימים מתחמי מגורים שמספקים לדיירים יחידות דיור מרוהטות ומאובזרות לחלוטין. הדיירים מתבקשים להביא עמם רק בגדים, מעט כלי אוכל וחפצים אישיים. את רוב תכולת הבית שעוזבים הדיירים נהוג למכור.
בכדי להקל על הקשיים הכרוכים במעבר כדאי לבחור סגנון עיצוב פנים דיור מוגן שמשלב תמונות מוכרות, חפצי אומנות מתוך הבית ושאר פריטים בעלי משמעות סנטימנטלית. גם במקרים בהם נהלי המקום אוסרים הובלת רהיטים אל יחידות הדיור ניתן יהיה להגיש בקשות חריגות ולשלב ביחידת הדיור את הכורסה האהובה או את שולחן הכתיבה.