משאבי האנוש מוכרים בעולם העסקים והמסחר כמשאב מרכזי בארגון, ונדרשים ידע והכשרה מיוחדים על מנת לנהלו ולנצלו כראוי. למעשה, ניהול משאבי אנוש מקצועי כולל תחומי התייחסות רבים, החל מרגע גיוסם של העובדים, דרך הכשרתם ושיבוצם, ועד ליחסי עבודה, לתמריצים ודאגה לרווחת העובד. גישות אלו מבוססות על תיאוריות ומחקרים מדעיים, ועל מנת להכירם וליישמם בפועל יש צורך בלימודים אקדמיים. הלימודים מקיפים תחומים שונים ומגוונים השאובים ממדעי ההתנהגות, מתיאוריות כלכליות, מחוקים ודינים משפטיים, ומגישות שונות של מנהל עסקים.
דוגמאות לתחומי לימוד בניהול משאבי אנוש
כאמור, לימודי ניהול משאבי אנוש כוללים תחומים רבים, עליהם נמנים בין היתר:
• אפליה תעסוקתית - הבנת המונחים החברתיים והמשפטיים הקשורים באפליה תעסוקתית, וכן את מניעיה השונים. הכרת קבוצות מופלות בחברה הישראלית כמו נשים, נכים, סרבני גיוס, דתיים, בני מיעוטים ובעלי נטיות מיניות השונות מהמקובל. הכרת ההיבט המשפטי של אפליה תעסוקתית והשלכותיה.
• תיאוריה ארגונית - היכרות עם מושג הארגון, מופעיו השונים והגורמים המעצבים והמשפיעים עליו, וכן היכרות עם תיאוריות ארגוניות חשובות. בנוסף, תחום זה עוסק בהכרת קשרים בין ארגונים, בהשפעת המשאבים על הארגון, ובהכרת והבנת הקשר הקיים בין הארגון למקום משכנו, כולל אוכלוסיה, איכות הסביבה, תרבות, פוליטיקה, תחרות עסקית, גופים פיננסיים, חוקי מדינה, משפט ומיסוי, ומצבה הכלכלי של המדינה או האזור בו שוכן הארגון.
היכן ניתן ללמוד ניהול משאבי אנוש
בהיותו ענף עולה אשר הביקוש אליו רק הולך וגדל, מכללות ואוניברסיטאות רבות פותחות מגמות ללימוד ניהול משאבי אנוש המציעות קורסים, לימודי העשרה, לימודי תעודה, או לימודי תואר ראשון ושני. יש לציין כי לימודים אלו מסופקים במוסדות האקדמיים כתואר נפרד או כהתמחות בתארים מקבילים, כגון במגמת מנהל עסקים. כמו כן, מכללות רבות מציעות מסלול לימודי ערב למגמת ניהול משאבי אנוש, וזאת לטובת אנשים עובדים ועסוקים.