אם אתם צריכים לעבור השתלת שיניים, ייתכן וחסרה לכם עצם עבור הכנסת השתל. במקרה כזה, תדרשו לבצע הרמת סינוס. במה מדובר והיכן ניתן לבצע פרוצדורה כזו? על כך במאמר שלפניכם.
מהי הרמת סינוס
הרמת סינוס היא ניתוח קטן ופשוט, המבוצע על ידי רופא שיניים כדי לשתול שתל, שעליו מונחת אחר כך שן (מלאכותית). הרמת סינוס מתבצעת כאשר יש מחסור בעצם בלסת העליונה או התחתונה. כדאי לדעת שלא ניתן להכניס שתל במקרים שיש עצם דקה מדי, ולכן יש צורך להרים את הסינוס, ולהכניס תוספת עצם. תוספת עצם כזו יכולה להגיע מכמה מקורות: עצם סינתטית, עצם כתושה של פרה, או אפילו עצם שנלקחת מהמטופל עצמו (מהסנטר שלו למשל). יש פרוצדורות שבהן מכניסים את השתל במקביל לתוספת העצם, ויש פרוצדורות של הרמת סינוס שמחכים כמה חודשים לאחר מתן תוספת עצם, עד שהעצם תתעבה באופן טבעי, ורק אז מבצעים את השתלת השן באותו מקום.
האם זה כואב?
אל דאגה. פרוצדורה של הרמת סינוס אינה כואבת. היא נעשית בהרדמה מקומית יעילה, כך שלא תחושו בשום כאב או אי נוחות בשעה שהיא מתבצעת.
אצל מי לבצע הרמת סינוס
אל תסמכו על כל רופא שיניים שיבצע את הפרוצדורה הזו עבורכם. הרמת סינוס היא מיומנות רפואית, שלא כל רופאי השיניים יודעים או מסוגלים לבצע כהלכה. העדיפו לבצע טיפול כזה רק אצל רופא שיניים מוסמך, שעבר הכשרה מקיפה בנושא ויש לו תעודה רשמית המעידה על כך. רבים מרופאי השיניים הללו הם מומחי חניכיים או מומחים בכירורגיית פה ולסת. לכן, אל תתביישו ובקשו לראות הסמכות ותעודות, וגם לשמוע על הניסיון שצבר הרופא בניתוחים כגון אלו.
השוואת מחירים
מומלץ מאוד להשוות מחירים לפני הפרוצדורה. אך שימו לב שעל מומחה איכותי להרמת סינוס תשלמו בדרך כלל יותר מאשר רופא שיניים שלא צבר מספיק מוניטין בתחום. זהו דבר מקובל בהחלט, וניתן להבין זאת. לכן, תוכלו למצוא הבדלים בין הצעות המחיר, אך אל תסתמכו רק על עניין המחיר הזול כשיקול החשוב ביותר, אלא רק כפקטור תומך החלטה.