אובדן כושר עבודה. אף אחד לא חושב על זה אבל זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו. ללא כל הזהרה מוקדמת, כל אחד מאיתנו עלול לסבול מאיבוד יכולת ההשתכרות שלו. בדרך כלל כאשר אנו מזכירים את המילים אובדן כושר עבודה, אנו מניחים מראש שחברת הביטוח שלנו תכסה אותנו ותספק לנו קצבת חיים אם נקלע לסיטואציה שכזאת.
אלא שהתמונה לא כזו פשוטה וחברות הביטוח יעשו כל מה שרק אפשר כדי לא לשלם את כספי הביטוח במקרים של אובדן כושר עבודה. במקרים כאלו, מומלץ לא לנסות להילחם עם חברות הביטוח באופן עצמאי אלא לפנות לשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית אשר יוכל לעזור לכם בהתמודדות מול גופי הענק האלו.
באיזה מקרים אפשר להגיש תביעת אובדן כושר עבודה?
תביעות של אובדן כושר עבודה אפשר להגיש במקרים מספר. כך למשל אם התובע סובל ממחלה או עבר תאונה אשר מונעת ממנו לקבל משכורת של מעל ל 75%, הרי שיש לכם סיבה להגיש תביעת אובדן כושר עבודה. גם במקרים של רשלנות רפואית שהביאה לנזק בלתי הפיך למשתכר, יש סיבה להגיש תביעת אובדן כושר עבודה ובמקרים כאלו כדאי שתיעזרו בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית אשר מתמצא בתחום הספציפי הזה.
חשוב אבל לזכור שלא די בכך שהמבוטח לא כשיר לעבוד במקצוע בו עסק עד כה ואשר בגינו הוא מבקש להגיש את התביעה לקבלת קצבה, על המבוטח גם להוכיח שהוא איבד את כושר העבודה שלו גם בכל עיסוק אחר.
ראוי לזכור כי בשוק קיימות כמה וכמה פוליסות ביטוח למקרים של אובדן כושר עבודה. הפוליסה הבסיסית ביותר קובעת שהמבוטח לא מסוגל להמשיך לעבוד בעיסוק שלו או בעיסוק סביר אחר בשיעור של 75% לפחות ואז יהיה זכאי לתגמולי הביטוח.