אירוע ואין זה משנה איזה, חתונה, ברת מצווה או כנס עסקי, אירוע חייב לקיים כמה חוקים. הראשון הוא שיהיה שמח, אם השמחה תבוא מהאורחים, מהמוסיקה לאירועים או מכל מקום אחר, העיקר שמח. הדבר השני הוא שכל אירוע חייב להותיר זיכרון, קטן או גדול כאחד. זיכרון מאירוע יגרום לאירוע להיחרט בתודעת האורחים. נכון לא תמיד מוסיקה לאירועים היא הדבר שזוכרים אך ברוב המקרים כן. מוסיקה לאירועים טובה פשוט עושה את ההבדל.
לא כל מוסיקה לאירועים היא מוסיקה לאירועים...
הבעיה העיקרית במוסיקה לאירועים היא שאין שום דרך לדעת מה יהיה ביום האירוע, זה לא כמו שחקן בתיאטרון שש לו משהו מוכן והוא עובד לפיו, מוסיקה לאירועים חייבת להיות דינמית, להתקדם ולהתחדש על בסיס יומי הלכה למעשה. לרוב תקליטן מקצועי מכיר מוסיקה לאירועים שיצאה לאוויר העולם כבר היום ההשקה או מקסימום למחרת. רק אם היד על הדופק הסיכוי להצלחת האירוע עולה. אך לא רק זה, היום רוב האולמות מספקים את התאורה, ההגברה והמסכים. אין צורך יותר שתקליטן יסחוב איתו ציוד. אבל זו הקלה וקוץ בה, לא מחייב שכל תקליטן יהיה ערוך להתממשק עם המערכות הקיימות באולם, גם לא בטוח שאותן מערכות מתאימות לציוד של התקליטן, יוצא מכן שהתקליטן במקום להיות רק בענייני מוסיקה לאירועים הוא הופך להיות מעין טכנאי, ותארו לכם ערב האירוע וחסר כבל מתאם כזה או אחר... תנסו לדמיין לעצמכם את הסיטואציה הזו, תאמינו לי שום פנס ולא פרוג'קטור יוציאו אתכם מהתקלה הזו. כך שלמעשה יש יותר מאשר מוסיקה לאירועים בעת בחירת התקליטן.
רוצים לבחור? תשאלו שאלות קיטבג!
מי לא היה בסיטואציה שממש היה צורך לשאול שאלה וברגע האחרון ויתרתם כי התביישתם או חשבתם שזו שאלת קיטבג? והויתור עלה לכם ביוקר?. תזכרו, כאשר מדובר על האירוע שלכם אל תתביישו, תשאלו, תשאלו הרבה ועל כל דבר אפילו אם הוא נראה לכם שטותי. תשאלו על הרמקולים, המיקרופונים, אם יש כבלים מתאימים, אם התקליטן מבין איך להתחבר לאותו אולם מיועד והאם הוא מכיר את האולם בכלל. בסיכומו של דבר, תשאלו, כי אם לא תשאלו איך תדעו?