יש אנשים שמעדיפים, בעודם בחיים, לבחור היכן להיקבר. הם עושים זאת בצורה מסודרת ורוכשים חלקת קבר שתחכה לכם במותם. אופציה זו עולה כסף, שכן יש צורך לקנות ולשמור חלקת קבר, אך היא בהחלט מקלה על הקרובים שלא צריכים להתעסק עם הסידור הזה.
עבור חלק מהאנשים, אם בשל הכסף ואם בשל שיקולים אחרים, האופציה של רכישת חלקת קבר בעולם בחיים כלל אינה באה בחשבון. במקרה זה, כאשר אדם נפטר, על המשפחה לקבל את ההחלטה בדבר מקום הקבורה.
מהם השיקולים?
ודאי השיקול המרכזי היא מיקומו של בית העלמין. אנשים קוברים בקרבת מקום, על מנת שיוכלו להגיע ולפקוד את חלקת הקבר. שנית, עבור חלק מהמשפחות יש גם סוגיה של אופי הקבורה. מי שאינו מעוניין בקבורה דתית ומעדיף קבורה אזרחית, יגלה שאין בתי עלמין רבים שיסייעו לו בכך.
האמת היא שבכל עיר, כל בית עלמין צריך להקצות חלק עבור קבורה אלטרנטיבית. לרוב לא-יהודים נקברים בחלקות אלה, אך גם אנשים שבוחרים להמנע מקבורה דתית יוכלו לעשות זאת, אך בתשלום נוסף.
בתי עלמין אזרחיים אינם נבדלים בדבר, פרט לאופן הקבורה שמתבצע בהתאם לשיקולי המשפחה. הטקס אינו חייב להיות דתי, אך יכול להיות. כמו כן, אין חובה להיקבר בתכריכים, ניתן גם לבצע קבורה באמצעות ארון. למעשה, כל עוד אינכם פוגעים באיש, אין לכם שום מגבלה על טקס הקבורה, ותוכלו לערוך אותו לפי ראות עיניכם.
מה עושים?
כאשר תצטרכו לקבור אדם אהוב, פשוט חפשו בית עלמין אזרחי באזור מגוריכם. ערכו עמם את סידורי הקבורה הנדרשים לקראת טקס הלוויה. בדקו אם יש לכם זכאות לקבורה במקום הנ"ל, ואז הקבורה תתבצע בחינם.