לא כל תהליך של גירושין חייב להיות אירוע מתמשך עם הרבה ויכוחים ודיונים בבית המשפט אשר לא מובילים לשום דבר מלבד המשך אותן התנצחויות שיכולות להימשך אף שנים.
בלא מעט מקרים של גירושין מדובר בשני בני זוג אשר מבקשים לפרק את מערכת היחסים שלהם ללא מאבק ארוך וויכוחים מיותרים והם מבקשים לבצע תהליך אשר נקרא גירושין בהסכמה אשר מאפשר לשניהם לחזור אל החיים ולהתחיל בפרק ב ללא עיכובים נוספים.
הסכם זה נחתם בנוכחות עורכי דין לכל אחד מבני הזוג, או במידת האפשר עורך דין אחד אשר מטפל בשני בני הזוג לבקשתם.
הנושאים אשר יעלו על הפרק במהלך ניסוח ההסכם ולאחר מכן החתימה עליו ברגע בו שני בני הזוג מסכימים על כל הכתוב, הינם נושא הרכוש, נושא המשמורת על הילדים, המזונות עבור האישה והמזונות עבור הילדים.
כאשר באים לבצע הסכם שכזה חשוב להיות שקופים וברורים לגבי כל הרכוש אשר קיים לכל אחד מהצדדים כדי שההסכם לא יהיה בלתי הוגן ויחלק את הרכוש בין שני בני הזוג בצורה מכבדת.
רצוי לבדוק את הרכוש אשר קיים אצל כל אחד מן הצדדים כדי למנוע עימותים עתידיים בנושא, או מראש לוותר על העונג ולבחור בדרך המהירה אל החופש.
בהסכם הגירושין נכתבים כל הפרטים העיקריים האלה אשר ללא הסכם זה היו נידונים בבית המשפט וללא הסכמה היו מתארכים להם לדיונים ארוכים ומתישים, כך שבמידה ורוצים לסיים את התהליך במהירות ודואגים לשלום הילדים בשל הגירושין ופירוק התא המשפחתי כפי שהם מכירים אותו, רצוי לנסות ולבצע גירושין שנעשו בהסכמה.
לאחר ששני בני הזוג הסכימו על כל הסעיפים בחוזה, יש לחתום עליו בנוכחות עורכי הדין ולהביאו לאישור של בית המשפט הרבני או בית המשפט לענייני משפחה ורק לאחר מכן זהו הסכם גמור שמחל את כל הכתוב על שני הצדדים.