הוריקן עוד לא פגע בנו? זה לא אומר שאנחנו מוגנים. עם כל האסונות שקורים בעולמנו בשנים האחרונות, בעלי מסעדות גם בחו"ל וגם בארץ, צריכים להיות מוכנים לכל. בעל מסעדה צריך לחשוב האם יש לו תכנית שיקום למקרה של אסון טבע או אחר. תכנית חרום של מסעדה צריכה לכלול הכל החל מקבצים אלקטרוניים ומערכת הפעלה ועד לדפי הקשר של צוות העובדים. בעלי מסעדות צריכים להכין גיבויים של כל מה שרלוונטי לעסק שלהם, בדיוק כמו כל בעלי העסקים האחרים.
נקודה חשובה לא פחות היא צרכים תקשורתיים של מסעדה, צרכים שעתידים לעלות לאחר אסון או משבר מסוג אחר. ראשית והכי חשוב, על בעלי מסעדות לתכנן כיצד יגיעו ללקוחותיהם, לוודא שיש להם רשימת טלפונים של כולם, שכולם נמצאים בטלפון הסלולארי שלהם או במאגרים מגובים של המסעדות. בנוסף יש לחשוב מי אמור ליצור קשר עם לקוחות המסעדות, בעלי המסעדות עצמם או מנהלים מטעמם. מי שאמור לבצע את המשימה הזו, צריך לדעת שזהו תפקידו. בשלב ראשון יש להכין רשימה מעודכנת של לקוחות המסעדות ולאחר מכן לחלק את המשימות לעובדים. יש להסביר לעובדי המסעדה כיצד לתפקד במידה וקורה אסון - האם העסק יהיה פתוח לאחר האסון, האם עבודתם תימשך כרגיל, האם עליהם לבוא לעבודה או לא, עם מי עליהם ליצור קשר במידה ואינם יודעים מה לעשות או בכל שאלה אחרת בנוגע למסעדות בהן הם עובדים.
עד כאן לגבי צוותי המסעדות, אך מה לגבי אורחי מסעדות ולקוחותיהן. על בעל המסעדה לתכנן מה לומר לאלו בעת אסון ולאחריו. עליו לתכנן מה לומר למדיה. על בעל מסעדה להכין מראש שלטים לתלות על הדלת, עם טלפונים ליצירת קשר במידה ולקוחות המסעדה שלו מבקשים לדעת מתי תיפתח המסעדה או כל דבר אחר. על בעלי מסעדות להכין מבעוד מועד הודעה מתאימה למשיבון המסעדות. עליהם להחליט מי אחראי על ההודעות למדיה, ומה בדיוק אומרים למדיה לאחר אסון או בעת משבר. אפשר להכין מבעוד מועד נוסח כתוב קצר לגבי תכניות המסעדה בעת אסון.
באותה מידה על בעלי מסעדות להיערך לקראת האפשרות שהחשמל ינותק, לימים ואפילו לשבועות. יש להכין גנרטורים וכל דבר אחר שצריך, מבעוד מועד.
על כל הדברים הללו כל בעל מסעדה אחראי חייב לחשוב מבעוד מועד, יש הרבה אתרים באינטרנט שיכולים לסייע בעתות אסונות ומשברים לבעלי מסעדות ועסקים בכלל ולהשיב על שאלות רלוונטיות. כדאי לבדוק אותם כבר עכשיו, ולהיות מוכנים ככל האפשר.
ראובן אזולאי, מנכ"ל בונסייט מור אינטראקטיב - בניית אתרים.