ברשת האינטרנט של היום קיימים אינספור אתרים המאפשרים לקהל הגולשים הרחב למצוא את מבוקשו. עם זאת, לפחות 25% מקהל הגולשים אינו יכול לגלוש באתרים אלו בשל מוגבלויות שונות. עיצוב אתרים המאפשר גם לאנשים אלה ליהנות מחוויית גלישה איכותית מכונה 'עיצוב אתרים נגישים' או 'הנגשת אתרי אינטרנט'. אין כל ספק שגם מבחינה מוסרית יסכימו הכול שגם לחלק אוכלוסייה זה מגיע ליהנות מהגלישה כמו לאנשים אחרים. לפניכם מידע קצר על עיצוב אתרים נגישים.
מהם המגבלות בביצוע עיצוב אתרים שאינם נגישים?
ישנם שלושה סוגים עיקריים של מגבלות המונעות מאנשים ליהנות מאתרי אינטרנט באותה המידה כמו אחרים - הבנה, תפיסה והפעלה.
עיצוב אתרים נגישים מאפשר יתרון שיווקי מהותי
מעבר לכך שעל ידי עיצוב אתרים נגישים החברה תהפוך לשוויונית יותר, ותציע חווית גלישה אולטימטיבית לכל אחד ואחת, עיצוב אתרים נגישים יהפוך רבע מהאוכלוסייה ללקוחות פוטנציאליים. עיצוב אתרים כאלה יגרום ללקוחות המוגבלים להרגיש כי החברה מקשיבה להם ולצרכים שלהם, דבר אשר ייצור אמון בחברה ובמוצריה.
כיצד ניתן לבצע עיצוב אתרים נגישים?
עיצוב אתרים נגישים יכול להיעשות, בין היתר, באמצעות מתן אפשרות להחלפת מקלדת או עכבר, אפשרות תמלול או הקראת טקסט כתוב, הגדלת הגופן של הטקסט ועוד. גם אם נדמה כי עיצוב אתרים נגישים מתומחר באופן גבוה יותר מאשר עיצוב אתרים רגיל, הדבר אינו כך במציאות. עיצוב אתרים נגישים דורש תכנון מוקפד לפני בניית האתרים, אך באופן יחסי אינו דורש תקציב גבוה יותר מאשר כל עיצוב אתרים אחר.
ראובן אזולאי, מנכ"ל בונסייט מור אינטראקטיב - בניית אתרים.