עצירות ילדים היא אחת התלונות השכיחות בקרב רופאי ילדים כאשר 25% מהפניות בישראל לגסטרואנטרולוג ילדים (רופא מומחה לדרכי העיכול) הן בשל עצירות. הרפואה המערבית מגדירה עצירות ילדים כירידה במספר היציאות או יציאות המלוות בקושי ומאמץ במשך שבועיים או יותר. עצירות נגרמת ברוב המקרים כאשר המעי הגס סופח נוזלים מהצואה שנמצאת בו אשר הופכת לקשה ויבשה. שרירים שנמצאים במעי אחראים על דחיפת הצואה מחוץ לגוף אך במקרים בהם היא הופכת לקשה הפעילות הטבעית של המעיים לא מצליחה לדחוף אותה החוצה ונוצרת עצירות.
במצבים בהם מופיעה אצל ילדים עצירות טיפול שכיח יהיה מתן תרופה נגד עצירות. בשוק התרופות קיימות תרופות מרשם ותרופות מדף רבות נגד עצירות אך בשום מקרה אין להתחיל טיפול ללא התייעצות עם רופא. מזונות שונים שהילד אוכל יכולים במקרים מסוימים לגרום לשינוי בתדירות היציאות והורים רבים ממהרים להסיק מסקנות וחושבים שמדובר בעצירות ואפילו עצירות כרונית. יש להיזהר ולא לבלבל מצב של עצירות כרונית, שבדרך כלל אופייני לאנשים מבוגרים, עם שינוי בתדירות היציאות של הילד, לכן חובה לפנות לרופא ולהתייעץ איתו על מנת שלא לגרום לנזק.
חשיבות ההתייעצות עם רופא מקבלת משנה תוקף במצבים בהם הילד באמת סובל מעצירות. אם לילד יש עצירות טיפול לא נכון יכול לגרום לבעיות לכן גם כאשר הילד מתלונן על קושי ביציאות או היציאות שלו מלוות במאמץ יש לפנות לקבלת טיפול רפואי אצל רופא המשפחה או רופא ילדים מומחה ולא להתחיל טיפול לבד. טיפול בעצירות אצל ילדים יכול להיעשות בכמה דרכים בהן ניתן לבחור, הן בטווח הרחוק כדי להימנע מתסמונת עצירות והן בטווח המיידי-קרוב על מנת להקל על תסמיני העצירות.
בטווח המיידי כאמור יש לפנות לרופא ולקבל הנחיות באיזו תרופה להשתמש כאשר בטווח הרחוק ניתן להוסיף לתפריט של הילד מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כגון: ירקות ופירות, (גם פירות יבשים כמו שזיפים ותאנים עשירים בסיבים תזונתיים), מזונות מדגנים מלאים (לחם מלא), ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, בצל), קטניות (שעועית, מאש, עדשים) ומזונות נוספים התורמים לפעילות המעיים ומונעים הופעת עצירות ילדים.