דף הבית רפואה ובריאות בריאות הנפש סכיזופרניה (פיצול אישיות) חלק ב' - יעקב עזרא
סכיזופרניה (פיצול אישיות) חלק ב' - יעקב עזרא
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 26/12/09 |  צפיות: 3382

סכיזופרניה (פיצול אישיות) חלק ב' - יעקב עזרא

סכיזופרניה (שסעת) הינה מחלת נפש כרונית השייכת לקבוצת המחלות הפסיכוטיות המאופינת לרוב בהזיות שמיעה, מחשבות שוא פרנואידיות או מוזרות, דיבור וחשיבה לא מאורגנים וקשיים תפקודיים רבים. המחלה פוגעת ברוב תחומי התפקוד המנטלי והחברתי; במצב הרוח, בתפיסה, בחשיבה, וכן בתפקודים קוגניטיבים.


בילדים הסממנים העיקרים לגילוי המחלה מאופיינים בהיפראקטיביות, ירידה בלימודים, שינויים באישיות, אי השתלבות חברתית וירידה בלימודים ונטיה להתבודדות, דברי הבל לא הגיוניים ומטורפים.
הערה: אשר הרה אינה יכולה לקבל סכיזופרניה עקב הפרשת הורמון חלבוני סרולפלסטמין המסלק את האדרנולוטין (תוצר לוואי של חמצון האדרנלין) שהוא אחד מיני כמה גורמים במחלה זו וגם מפנה נחושת מהדם.
 
סיבות וגורמים לסכיזופרניה
א)      תלות גנטית בויטמינים
1.      ויטמין B3
2.      ויטמין B6, C
3.      ואחרים.
 
ב)      הפרעות של מינרלים (הרעלת מתכות וחוסרים)
1.      חוסרים של אבץ, מנגנז, כרומיום (במיוחד אבץ)
2.      עודף נחושת בעיקר ועופרת.
 
ג)        אלרגיות מוחיות.
1.      ממזון, בעיקר חיטה.
2.      זיהום אויר וגזים.
3.      תוספי מזון.
 
כאמור הסיבה הראשונה המוזכרת כאחד מגורמי המחלה היא תלות גנטית בויטמינים. פרוש הדבר שאותם חולים קיבלו בתורשה גן פגום המנטרל אצלם ודורש כמות מאוד מאוד גדולה (כמות סופר מגא ויטאמינלית) של אותו ויטמין/ויטמינים. אין זה בהכרח שהגן יעבור מחולה סכיזופרני לבנו אך כשזה קורה, אותו אדם שקיבל את הגן יצטרך כאמור לקבל מינונים מאוד גבוהים של אותם אלמנטים תזונתיים. במקרה של מחלת הסכיזופרניה מדובר – ב B3 3 ג' ביום לפחות ועד 30 ג', בתוספת B6 כמה מאוד מיליגרמים ועד ל-1 ג' ביום. וויטמין C כמות של 3 ג' ועד 30 ג'. אשר את השפעתם אפרט בפרק של הטיפול במחלה.
 
הסיבה השנייה:
כאמור הוא עקב הרעלת מתכות ובעיקר של המתכת נחושת בעיקר הנובעת מהיחשפות למינרל או וחוסר באבץ ובמנגן שהם 2 המינרלים אשר מווסתים, מאזנים ומפרישים עודף נחושת. גם הרעלת עופרת עקב חשיפה יכולה לגרום לבעיות בנוירוטרנסמיטורים כמו עודף בעופרת ולגרום לסכיזופרניה, חוסר בכרומיום המנטרל עופרת גם כן, אך בעיקר עודף נחושת עקב חוסר אבץ ומנגן.
 
הסיבה השלישית
היא אלרגיות למזון שיכול להיות מכל מזון שהוא כמו אצל כל אדם אך במיוחד אם יש, אז זה לחלבון הגליאצין המצוי בחיטה ובדגנים.בין 20-25% מחולי סכיזופרניה הם בעלי רגישות לגליאצין, אך לא בהכרח שקיבלו את המחלה דווקא בגלל זה, תלוי לגופו של עניין.
זיהום אויר ושאיפת גזים כלולים באותה קטגוריה של אלרגיות וזה כבר מזמן ידוע אילו חומרים רעילים נפלטים מארובות של מפעלים ותנורים בתעשיה ועשן מכוניות ושאר מתכות תעשייתיות המתערבבים באויר ויוצרים אויר מזוהם שמשפיע על כולנו אך גם בעל השפעה חזקה יותר על המוח ותפקודו במיוחד באנשים רגישים אשר חלו במחלה. אגד כל חולי מחלות המוח כגון: אלצהיימר, פרקינסון, הנטינגטון, אפילפסיה וסכיזופרניה ותסמונת טורט, רגישים במיוחד לזיהום של אויר וגזים כמו כן גם תוספי המזון היוצרים גירוי לא רק בריריות הקיבה ובגוף אלא גם במוח ומשבשים את  מתכות במיוחד של נחושת וגם של עופרת הם הסיבות העיקריות.
 
טיפול מבחינה קונבנציונלית
כיום גם בשלהי המאה עשרים ואחת  הרפואה הקונבנציונלית לגבי סכיזופרנים עדיין לא מצאו תרופה למחלה והם גם מודים בכך כי הם אומרים שהפרעה נפשית זו כסכיזופרניה מקורה בפעילות עצבית לא תקינה וכל מה שביכולתם זה לתת סמי הרגעה פסיכיאטרים, כלומר הם אומרים כך, שתרופה למחלה ומאין היא באה איננו יודעים, אז לפחות אנו יודעים שאם ניתן תרופות שמרגיעות יצור דופאמין ושאר מרגיעים לפחות החולה יהיה רגוע ואז הוא גם פחות ישמע קולות  ופחות ידבר שטויות. לפי נסיוני מ-2 מטופלים ושיחות עם עוד מספר רב אחר של חולים, גם בכמויות גדולות מאוד של תרופות אנטי פסיכוטיות גם אז קולות מדומים הם עדיין שומעים ומהם מקבלים גם טרטיב דיסקינזיה שזה תנועות לא גמישות ומעט לא רצוניות הגורמות לחולה להלן מעט כמו רובוט כאילו שהתקשו לו הפרקים של הידיים והרגליים (בגלל ניטרול מנגן האחראי על הסחוס).
ישנו תוסף לטיפול (לא תמיד ולא לכולם) שנקרא ECI או מה שנקרא בעברית שוק חשמלי, בו מחזיקים את האדם באמבטיה ומחברים אלקטרודות למספר שניות לראשו ונותנים זרם חלש לאזור המוח, החולה לאחר שקיבל תרופת הרגעה לפי החשמל גורמת לכך שלא ירגיש את הנעשה לו וטיפול זה עוזר בהרבה מקרים והם מדברים פחות שטויות ובעלי פחות פסיכוזות לאחר טיפול זה אשר נעשה פעם עד פעמיים בשבוע בדרל כלל, שאגד גם אנו האלטרנטיבים במקרים מסויימים (לרוב אצל החולים שטופלו הרבה שנים בקונבנציונלי) ולא עזרו להם אז בשילוב עם אלטרנטיבי זה לפעמים עוזר אך אין להסתמך על זה ולא עושים זאת באופן קבוע, כי זה פוגע בזכרון.
 
טיפול אורטומולקולרי
כפי שאמר לינוס פאולינג פרופסור לביוכימיה ובעל 2 פרסי נובל לביוכימיה ולשלום ואבי תורת התזונה, האורטומולקולרית בספרו הרב המכר: איך לחיות חיים טובים יותר וארוכים יותר, עלינו לתת למולקולות שלנו את אבות המזון והתזונה בכמות אופטימלית על מנת לאפשר להם לתפקד בצורה מקסימלית. אני חושב שמכאן יוצאת נקודת המוצא לכלל המחלות מבחינת התפיסה האורטומולקולרית. כלומר אם נותנים למולקולות תאים ורקמות, בגופנו תזונה מעולה אז אנו משביעים אותם בתזונה מושלמת, מחזקים את מערכת החיסון והתפקוד הכללי של הגוף למקסימום ואז למעשה לא אמורות לתקוף אותנו מחלות לא פיזיות ולא נפשיות. במחלות הנפש על רקע ביוכימי כגון סכיזופרניה (להבדיל מהפרעות אכילה או הפרעות נפשיות מסויימות אחרות שהם על רקע פסיכולוגי אישי שמוביל לבעיות נפשיות) הקונבנציונלים מחפשים כל הזמן תרופות פלא שיעשו ניסים, בשעה שהמוח, עצביו והנוירוטרנסמיטורים צועקים: לא רוצים תרופות פלא, תנו לנו מה שהבורא תכנן לתת ולזון אותנו מלכתחילה בבריאת העולם.
אנו רוצים תפקוד טבעי, תפקידכם לחקור ולמצוא רק את הנוסחה הטבעית המאזנת. לאחר שפרופסור לינוס פאוליג העניק ותרם רבות לחקר והריפוי האורטומולקולרי והפסיכיאטרי ונפטר מן העולם ב 19/8/94 בגיל 93 וחצי, הוא הותיר יורש מוכשר אשר לאורך השנים היה קולגה (עמית) שלו והוא דר' אברהם סופר אשר יש לו ניסיון של 45 שנה בטיפולים אורטומולקולרית בכלל. כיום הוא מספר 1 בעולם בתחום זה ורוב החומר נלקח מספריו בנושא אשר מאגדים יחד גם את תמצית העיקר בריפוי המחלה מנסיונו הגדול של אבי השיטה לינוס פאולינג ופלוס מחקרים חדשים.
 
טיפול בתזונה
יש לבדוק בראש ובראשונה אלרגיות למזון, לבדוק קודם מוצרי דגן ורגישות לגליאצין וגם לחלב, ביצים, בוטנים, תוספי מזון ומזונות עתירי נחושת כגון: מספר מסויים של אגוזים, יש להוציא קפה, שוקו, תה, שוקולד, גבינות צהובות וגבינות עם עובש (המזונות המכילים: קפאיןף טהאין, תאודרומין ופנילאטיראמין), (סטימולנטים) אשר גורמים לכליות להפריש אדרנלין אשר יתחמצן לאדרנו כרום ולאדרנולוטין שמגדיר את ההפרעות הנפשיות וגם יגביר הפרשת דופאמין אשר במילא גבוהה אצל אנשים אלו.
סיגריות אומנם אינם מזון אך הם אסורים בהחלט עקב אותה סיבה. שאר תפריטי התזונה הפסיכיאטרית אינם בעלי גוון מסויים להוציא הדברים שהוזכרו ויש להרכיב להם תזונה מאוזנת ומזינה כמו שמכינים לכל אדם בריא הרוצה לשפר את איכות תזונתו. לא מומלץ לחולי סכיזופרניה אקוטים במיוחד בתקופות פסיכוזות פעילות לעשות דיאטת הרזיה כי המוח גם כך בחוסר ורק לאחר תקופת רגיעה ניתן לעשותה בהדרגה ובהשגחה חמורה.
 
תפריט מוצעים לסכיזופרנים
דוגמת תפריט:

 
ארוחת בוקר: לחם כהה שחור או חי עם ירקות ויוגורט או גבינה לבנה רזה
ארוחת צהריים: עוף עם ירקות מאודים או עם אורז חום מלא או בשר רזה עם ירקות (לא אדום ולא חזיר) אפשרי גם שניצל צמחי עם אבוקדו ונבטים
 
ארוחת אחר הצהריים: פירות
 
ארוחת ערב­ לחם שחור עם מרק ירקות ואורז מלא או קטניות לא יבשות (חומוס וטחינה במידה עם שמן זית)
 
אסור
פחמימות ריקות שומן רווי
אלכוהול, קפה, תה, שוקו, קקאו, סיגריות
מזונות מכילי גלוטן (אם יש רגישות)
גבינות עובש וגבינות צהובות
שוקולד, ביצים, תירס
 
מזונות עתירי נחושת: שמרי בירה, בוטנים, אגוזים, צימוקים, קטניות יבשות ודברי חלב (להוציא יוגורט ביו)
 
 
 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
28% שומן הפכו לקוביות בבטן תוך 70 יום! סיפור ההשראה הבלתי נתפס של עידן וקובי עזרא - המדריך המלא לדיאטה, חיטוב והצלחה לטווח ארוך
הפטיסייר ששבר את המיתוס: 28% שומן הפכו לקוביות בבטן תוך 70 יום! סיפור ההשראה הבלתי נתפס של עידן וקובי עזרא – המדריך המלא לדיאטה, חיטוב והצלחה לטווח ארוך.הקדמה: כשמתוק פוגש מקצועיות – המסע האמיתי של עידןבכל סיפור הצלחה בתחום התזונה ועיצוב הגוף, תמיד יש גיבור. אך הסיפור של עידן, מטופלו של המומחה לתזונה וחיטוב הגוף קובי עזרא, הוא סיפור יוצא דופן, כזה שקורע לגזרים את כל התירוצים והספקות שאנו נוהגים להצמיד לעצמנו. עידן, קונדיטור במקצועו [00:05], חי את חייו כשהוא מוקף בפיתויים המתוקים ביותר. הוא עובד

האמת העירומה: קובי עזרא ופרופ' קרסו מנפצים מיתוסים - הדרך האמיתית לפסגת פיתוח הגוף והספורט המקצועני
האמת העירומה: קובי עזרא ופרופ' קרסו מנפצים מיתוסים - הדרך האמיתית לפסגת פיתוח הגוף והספורט המקצועני. בעולם שבו המרדף אחר שלמות גופנית והישגים ספורטיביים הוא בלתי פוסק, הקו בין הצלחה מסחררת לבין קריסה בריאותית הוא דק עד שקוף. ספורטאים, מפתחי גוף וחובבי כושר רבים נמצאים בצומת דרכים קריטית, מוקפים במידע סותר, הבטחות שווא וסכנות נסתרות. לתוך חלל זה, של חוסר ודאות ורצון עז להצליח, מגיע קול של מקצועיות, ניסיון ומדע נקי – קולו של קובי עזרא.

ההוכחה המוחצת ששיטת החיטוב של קובי עזרא עובדת: רן חשף את הסוד לגוף חטוב ומעוצב תוך 90 יום בלבד!
29/11/25 | תזונה
ההוכחה המוחצת ששיטת החיטוב של קובי עזרא עובדת: רן חשף את הסוד לגוף חטוב ומעוצב תוך 90 יום בלבד! 🔥 לא עוד תירוצים: איך רן ניצח את מעגל הדיאטות ונראה חטוב יותר מאי פעם (הסיפור שיטלטל אתכם)

סטרואידים: האמת המלאה שאיש לא מעז לספר - המדריך של קובי עזרא שיציל את הקריירה והבריאות שלכם
סטרואידים: האמת המלאה שאיש לא מעז לספר - המדריך של קובי עזרא שיציל את הקריירה והבריאות שלכם

תזונת ספורטאים - עיתוי חלון ההזדמנויות התזונתי - קובי עזרא
תזונת ספורטאים – עיתוי חלון ההזדמנויות התזונתי היבט התזונה מקבל התייחסות מקיפה בספר. האם אתם יודעים בדיוק מתי לצרוך את אבקת החלבון שלכם? האם אתם מכירים את יחסי הפחמימה-חלבון האידאליים עבור מטרות שונות? התחום המדעי של תזונת ספורטאים אינו טרנד חולף, אלא בסיס להצלחה. הספר מפרט כיצד "חלון ההזדמנויות האנאבולי" אינו נסגר תוך דקות, אלא נמשך שעות, וכיצד תכנון ארוחות מראש הוא המפתח לבניית גוף חזק ובריא. 4. טיפ מנטלי: כוחו של ה-Mind-Muscle Connection פיתוח גוף הוא ספורט אינטליגנטי. המומחים מעידים כי היכו

3 הספרים של קובי עזרא שיזניקו אתכם לשיאים – ואיך להימנע מהטעויות של כולם!
"אבן הפינה", "סטרואידים" ו"ספורטולוגיה": 3 הספרים של קובי עזרא שיזניקו אתכם לשיאים – ואיך להימנע מהטעויות של כולם! בעידן שבו המידע מוצף, ספורטאים וחובבי כושר רבים מוצאים את עצמם טובעים בים של עצות סותרות, אימונים לא יעילים ותוספים מפוקפקים. הדרך לשיפור ביצועים, פיתוח גוף מרשים ושמירה על בריאות איתנה חייבת להתבסס על ידע מקצועי, מדעי ומוכח.

קובי עזרא - האיש מאחורי הקלעים של פיתוח הגוף הישראלי: מצוינות, השראה והשפעה
קובי עזרא - האיש מאחורי הקלעים של פיתוח הגוף הישראלי: מצוינות, השראה והשפעה פתיחה מעוררת השראה: הפיכת ברזל לזהב בעולם שבו מצוינות נמדדת ברגע חולף של ניצחון, ישנם אנשים שנוכחותם הופכת לסטנדרט, ומורשתם-למגדלור. קובי עזרא הוא אחד מאותם אישים נדירים- חלוץ אמיתי, אגדה חיה בספורט הישראלי, ששמו הפך שם נרדף להתמדה, משמעת ומצוינות בלתי מתפשרת. עזרא אינו רק מפתח גוף שהתחרה על הבמות הגדולות בשנים 1993 וב-1995, בהן גילם את שיא הכוח הפיזי והנפשי. הוא סמל לתהליך, להקפדה על הפרטים הקטנים ולכוחה של הנחישות הא

המהפך שמשנה חיים: המסע המדהים של רינה לחיטוב הגוף ואיך הגישה ההוליסטית של קובי עזרא מחזירה את התקווה
20/10/25 | דיאטה
המהפך שמשנה חיים: המסע המדהים של רינה לחיטוב הגוף ואיך הגישה ההוליסטית של קובי עזרא מחזירה את התקווה המאמר המעמיק: סיפורה של רינה והגישה ששינתה הכל האם אתם מכירים את התחושה? אותה תחושה כבדה של תסכול, של ניסיונות אינספור שהסתיימו באותה נקודת ייאוש. המאבק במשקל העודף הוא הרבה יותר מאשר סוגיה אסתטית; זהו מאבק פנימי על תחושת הערך העצמי, על האנרגיה לחיות ועל היכולת להביט במראה בעיניים מחייכות. רבים מאיתנו, לאחר אירועי חיים משמעותיים כגון לידה או תקופה של לחץ מתמשך, מוצאים את עצמם לכודים בגוף שאינו מש

לגלות מחדש את עצמך: מדולדל לחטוב - סיפור ההשראה של מתן והגישה המהפכנית של קובי עזרא לעיצוב הגוף והשרירים
לגלות מחדש את עצמך: מדולדל לחטוב – סיפור ההשראה של מתן והגישה המהפכנית של קובי עזרא לעיצוב הגוף והשרירים כותרת מושכת, איכותית ומקדמת ל: עיצוב הגוף והשרירים עם קובי עזרא "בלי קיצורי דרך מיותרים: איך קובי עזרא הפך מדולדל לחטוב – הגישה ההוליסטית שתחטב לכם את הגוף והנפש" המסע מ'שרירי אבל לא חטוב' לחיטוב מנצח האם אתם מכירים את התחושה? אתם מתאמנים חזק, משקיעים שעות בחדר הכושר, מזיעים, מרימים משקלים, ואפילו נראים 'שריריים' – אבל משהו חסר. ה"קוביות" מסרבות להופיע, הכתפיים לא חדות מספיק, והשרירים פשוט

להפסיק להתאמץ, להתחיל לראות תוצאות: השיטה המדויקת של קובי עזרא שפיצחה את סוד החיטוב הבלתי-אפשרי
להפסיק להתאמץ, להתחיל לראות תוצאות: השיטה המדויקת של קובי עזרא שפיצחה את סוד החיטוב הבלתי-אפשרי. הפער הכואב בין הרצון לתוצאה – סיפור שכל אחד מכיר כמה מאיתנו מכירים את התחושה הצורבת של התסכול? את אותו רצון עז להביט בראי ולראות גוף חטוב, בריא ומעוצב, המשקף נאמנה את ההשקעה העצומה שלנו? אנחנו משקיעים שעות ארוכות בחדר הכושר, מקפידים על תזונה, מנסים דיאטות חדשות, ובכל זאת... התוצאות איטיות, מעורפלות, או גרוע מכך – הן פשוט לא מגיעות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI