שימוש בעדשות מגע
הצלחה בהרכבת עדשות מגע תלויה לפעמים בפרטים קטנים. כיום קיימות טכנולוגיות רבות ,מתקדמות וחדשניות המאפשרות למרכיבי המשקפיים להשתמש בעדשות מגע לתיקון הראייה. על מנת להתאים עדשת מגע, יש צורך לעבור סדרת בדיקות מקיפות אצל רופא עיניים או אופטומטריסט. בבדיקת העיניים ניתן לבחון את בריאות העיניים, לבדוק אם לעין יש רגישות, אלרגיה או תגובה מסוימת אחרת לעדשות המגע, הבדיקה לא מתבצעת לקביעת מספר העדשה בלבד. בנוסף, רופא עיניים ואופטומטריסט מוסמך, מדריכים כיצד להרכיב ולהסיר את עדשות המגע ואף מלמדים כיצד לנקות עדשות מגע בכדי למנוע זיהום של הקרנית. עדשות מגע לא מצמצמות את שדה הראייה ויעילות לענפי ספורט רבים בהם יש תנועה פתאומית והזעה.
דבר נוסף העומד לזכות עדשות המגע הוא מסנני קרינה וישנם יתרונות רבים ביחס למשקפי שמש מסנני קרינה. חשוב לחזור למרפאה לבדיקות מעקב סדירות, לפחות פעם בשנה. האופטומטריסט צריך לוודא שהעדשות עדיין מתאימות עבורך, שאתה רואה היטב, ושהעדשות נוחות לך.
כמה טיפים לשמירה וניקוי עדשות מגע:
1.כאשר מניחים את העדשה במחסנית, עליה להיות מכוסה כולה בתמיסה ולהקפיד למלא בכל פעם תמיסה חדשה ולא להשתמש בתמיסה משומשת מהפעם הקודמת.
2. בעת שפשוף העין ולפני כל מגע של הידיים עם העדשות יש לרחוץ ידיים היטב.
3. במידה ולא נעשה שימוש בעדשות, יש לשמור את המחסנית במקום מוצל (לא בקירור), ולהשתדל להחליף תמיסה מדי 3 ימים. בנוסף, אם חיכיתם זמן מה ולא הרכבתם את העדשות, יתכן שהן מזוהמות כעת, ויש לחטא אותן היטב (עדיף עם סבון) לפני הרכבתן.
4. אין לישון, גם לא תנומה קצרה עם עדשות- הקרנית מקבלת את אספקת החמצן שלה ישירות מהאוויר, ולכן שינה עם עדשות גורמת לחוסר חמצן משמעותי לעין, או במילים אחרות: דלקות, החלשות הקרנית וצמיחת כלי דם חדשים.
5.אין להביא עדשות רכות במגע עם מי ברז בשום מקרה, כולל ניקוי מחסנית העדשה. יש להימנע מניקוי עדשות קשות ברוק הפה (הדבר מסוכן מאוד ועלול לגרום לדלקות חמורות ומסכנות ראייה).