לימודי תרפיה באמנות מציעים מפגש עם שיטת טיפול, העושה שימוש בכלים אמנותיים חזותיים לצורך ביטוי רגשי, במקרים בהם מילים אינן מסוגלות להביע אותו. לימודי תרפיה באמנות מאפשרים שימוש בטיפול רגשי, במסגרתו עוברים תהליך של צמחיה, גדילה ומודעות, וזאת בעזרתם של חומרי אמנות שונים וליוויו התומך של המטפל. לימודי תרפיה באמנות מציעים טיפול, המאפשר שינוי בשני היבטים: בהיבט היצירתי, בו מתפתח המטופל באמצעותן של התנסויות בחומרי יצירה שונים, ובהיבט התקשורתי, באמצעותן של שיחות, התבוננות משותפת ביצירה, נתינת משמעות לה וכדומה. באמצעות ציור, רישום, פיסול, צילום וכדומה מתאפשר ריפוי, במסגרתה של תרפיה באמנות, ריפוי המסתמך על תהליכים פסיכולוגיים, המובעים באמצעותה של עבודת היצירה באופן בלתי מודע. באמצעות פרשנותו הן של המטופל והן של המטפל להבעה זו, מתאפשרת הבנתם של תהליכים פנימיים שונים ותחושות שונות. הטיפול באמנות, לאחר לימודי תרפיה באמנות, נעשה באופן פרטני, קבוצתי או זוגי ומאפשר אבחון, טיפול ומחקר.
הכלי האמנותי, התופס משקל רב, במסגרתם של לימודי תרפיה באמנות וכן ב"עבודת השטח" עצמה, כולל יתרונות רבים, ההופכים אותו לכלי חשוב ויעיל במיוחד. במסגרתם של לימודי תרפיה באמנות נחשפים לשימוש במשחקים באמצעות חומרים וצבע כחלק מהטיפול עצמו, המאפשרים לשחרר את הילד שבאדם, דרך פנטזיות ומשחק. ייצוגם הפיזי של דימויים, באמצעותה של עבודת האמנות, עוזרים לספר סיפור ולהביע תחושות, ללא צורך בדיבור. לימודי תרפיה באמנות כוללים חשיפה לכלי ביטוי שאינם מילוליים, כלי ביטוי אותנטיים מדויקים במיוחד. בנוסף, תרפיה באמנות, ככזו שאיננה דורשת חוקתיות ומבניות מסוימת, מאפשרת להתמודד עם חוסר ארגון, בלבול וחרדה (התחושות, המלוות, פעמים רבות, את התקשורת המילולית).
לימודי תרפיה באמנות מאפשרים, בסיומם, טיפול, המתאים לגילאים שונים ולצרכים שונים. לימודי תרפיה באמנות מתאימים לטיפול בילדים, ששפתם הטבעית הינה המשחק והיצירה, לימודי תרפיה באמנות מאפשרים טיפול בבני נוער, המתקשים, לא אחת, למצוא דרכי הבעה מתאימות כדי לבטא את הרגשות הכול כך מורכבים, המאפיינים גיל זה. לימודי תרפיה באמנות מקנים כלים רבים, המתאימים לטיפול במבוגרים ומאפשרים להם צורת ביטוי אחרת, פחות מוכרת, בעזרתה של האמנות. ככאלה המאפשרים ביטוי רגשי באמצעות כלים אמנותיים, מציעים לימודי תרפיה באמנות טיפול בבעיות רבות, כמו בעיות קשב וריכוז, הפרעות אכילה, דימוי עצמי נמוך, חרדות שונות ועוד. באמצעותם של צבעים וחומרים שונים מבטא המטופל את תחושותיו השונות, הכוללות, לעיתים, קשת רגשות גדולה במיוחד. בנוסף, המגע בחומרים השונים וההתנסות במרקמים המגוונים, מאפשרים לו לעבד את רגשותיו באופן אחר ולהביאו לידי חשיבה חדשה.
מסלול לימודי תרפיה באמנות, המוצע במסגרתן של מכללות שונות, מאפשר שימוש בשיטת טיפול אלטרנטיבית, המסתמכת על תהליכים פסיכולוגים שונים, ונעשית באמצעים, הקשורים לאמנות הפלסטית. מסלול לימודי תרפיה באמנות כולל סדנאות התנסותיות, שיעורים עיוניים בתחומי הפסיכולוגיה, המציגים גישות טיפול שונות וכן הדרכות קבוצתיות, המלוות את העבודה המעשית, הנחשבת למרכיב חשוב במיוחד בתכנית לימודי תרפיה באמנות. המבקשים לבחור מסלול לימודים זה, נדרשים לרקע בתחום הפסיכולוגיה וכן לימודי אמנות, לצורך הצטרפות למסלול, המשלב תחומים אלה, במסגרתו של הטיפול. לימודי אמנות, המציעים מפגש עם החומרים השונים, ההתנסות בהם, היכרותן של היצירות השונות, האמנים השונים וזרמי האמנות לאורך השנים, מציגים עולם חדש, המציע שימוש בכליו השונים ככלי טיפולי מיוחד במינו. לימודי הפסיכולוגיה מאפשרים חשיפה לתהליכים הנפשיים השונים, אותם חווה האדם, יחד עם שיטות הטיפול השונות. לימודי אמנות, לצד לימודי פסיכולוגיה, מציעים מגוון של כלים שימושיים, אותם ניתן לבטא במסגרתה של תרפיה באמנות.
בלוגרית וכותבת מאמרים בנושאי לימודי אמנות,לימודי קולנוע ותרפיה באמנות