תקופת ההריון היא תקופה קסומה במסגרתה חווים בני הזוג יחד ולבד חוויות מרגשות ביותר. עם זאת, עד אשר לא חווים לידה, קשה עד מאוד להבין את הסיכונים הכרוכים בהליך זה וגודל האחריות המוטל הרופאים המטפלים והצוות המיילד.
תביעות רשלנות רפואית בהריון מוגשות השכם לבקרים לבתי המשפט השונים במדינתנו מנימוקים שונים, אשר חלקם למרבה הצער אף קשים לקריאה.
כך, ניתן לקרוא על פסקי דין רבים העוסקים בהליכים של תביעות רשלנות רפואית בהריון שהוגשו בשל מעקב לקוי (למשל, אי ביצוע בדיקות נחוצות כגון בדיקות גנטיות), אבחון לקוי (למשל, אי איבחון מחלות או מומים שניתן היה לאבחנם במסגרת הבדיקות השגרתיות הנעשות במהלך הריון (שקיפות, סקירת מערכות ועוד)).
באחד המקרים של רשלנות רפואית בהריון בהם נתקלנו לאחרונה בפסיקת בתי המשפט ואשר אף עוררו דיונים רבים במסגרות שונות של פורום רשלנות רפואית נדונה סיפורה של אישה אשר הבהירה לצוות הרפואי כי טרם לידתה הנוכחית עברה לידה נוספת בניתוח קיסרי. המטופלת התעקשה כי גם הלידה הנוכחית תתבצע בניתוח קיסרי משום שכך נאמר לה. בפועל, התעלמו מרצונה ותוך כדי הלידה נמצא שתן בדמה, דבר שהעיד על סכנה למטופלת ולעובר והיא הובהלה לחדר הניתוח לביצוע ניתוח קיסרי. אלא, שההחלטה לבצע את הניתוח הקיסרי התקבלה באיחור והרחם שלה נקרע והוצע ממקומו.
השיקול שלא לבצע ניתוח קיסרי התברר כרשלני.
בית המשפט הוסיף וציין כי הצוות הרפואי אף הפר את עקרון ההסכמה מדעת שעה שלא התחשב ברצון המטופלת ולא הסביר לה את כל הסיכויים והסיכונים בהליך הלידה הרגיל.
לסיכומו של דבר, חשוב היה לנו להביא את הדוגמא על מנת להמחיש לכם אילו מקרים של רשלנות רפואית בהריון מגיעים לפתחם של בתי המשפט בישראל, וכי בכל מקרה ומקרה של נזק במהלך הלידה (לאם ו/או לעובר), חובה לגשת למשרדו של עורך דין רשלנות רפואית ולבחון את התנהלות הגורמים הרפואיים והאפשרות של הגשת תביעה.
LawTip.co.il - הדרך למימוש זכויותיך מתחילה כאן !