רובינו יודעים מהו באנר – לא מדובר בבאנר בו משתמשים בדפי אינטרנט – אלא הסוג בו משתמשים כשלטי חוצות על בניינים, גדרות, או על במות של כנסים.
באופן כללי, באנר הוא שלט גדול וגמיש או כרזה שמיוצר מחומר עמיד שניתן לקיפול או מגולגל. אנו רגילים לראות באנרים תלויים בחוצות העיר ולאורך הכבישים, בירידים או לצורך קידום של מטרות חשובות.
בשנים האחרונות באנרים או "שלטי באנר" הפכו יותר מגוונים מאשר בחמש השנים האחרונות. כיום משתמשים בשיטת שלטי הבאנר במיקומים שפעם היו אקסלוסיבים לשילוט קבוע. היום במקום שילוט העשוי עץ או חומרים קשיחים אחרים, רואים לעיתים קרובות שלטי שמשונית שמשרתים את אותה מטרה בצורה מספקת.
בימים אלו החומר הנפוץ ביותר להכנת באנרי חוצות הוא הויניל החלק, נאה למראה והעמיד. באנר המודפס על ויניל יכול להחזיק מעמד בכל מזג אויר למשך שנים. באנרים מסוג שמשונית (שזהו השם העברי לבאנרים מויניל) מוצבים כיום בעיקר במקום בו נחוצה חלופה זולה ומהירה או כפתרון זמני במקום שבו יופיע שלט קבוע מאוחר יותר. במקרים בו מיקום הפירסום הוא זמני כמו למשל אתר בנייה, שמשונית הוא סוג השילוט היחיד שבו ישתמשו.
שמשונית היא בעצם באנר שקל לארוז כגליל בשעה שיש להסירו או להעבירו למיקום חדש ובנוסף לכך הינן זולות יחסית בהשוואה לחלופות המוצעות בשוק.
מה שהפך את השמשונית לכה מגוונת היא העובדה שבכיום בניגוד לעבר, ניתן להדפיסה באופן דיגיטלי בצבעים מרהיבים באופן שיוכל להיות מנוצל לשימוש חוצות או שימוש פנים-מבני. בעת שמעצבים שמשונית ניתן להשתמש בתמונות, איורים, רקעים, ולוגואים של חברות.
המקום הטוב ביותר למציאת מקור להדפסת שמשונית הוא האינטרנט. מספר מצומצם של חברות עוסקות באספקה מהירה ובעלות זולה של שמשוניות. חשוב לוודא שההדפסה על שמשונית לא נעשה תוך שימוש בהדפסות משי שהיא טכנולוגיה מיושנת ויקרה יותר, שכן היא מייעדת שמשוניות אלו בעיקר לשימוש תוך-מבני, מאחר ובטכנולוגיה מיושנת זו הצבעים לא עמידים בפני קרינת השמש לאורך זמן, נוטים להישרט ולהנזק ממים (גשם).
רמי כהן
קמפוס לדפוס דיגיטלי