מטופלים רבים סומכים "בעיניים עצומות" על הגורמים המטפלים ללא כל חשש אך במידה ונגרם לנו או לבן משפחתנו נזק בשל טיפול רפואי לקוי, חוסר טיפול או טיפול שלא בזמן נוכל להגיש תביעת רשלנות רפואית. יחד עם זאת, אם אנו חושדים כי לא נעשו מירב המאמצים בתהליך הטיפול או אם אנו סובלים מתופעות לוואי כתוצאה מטיפול יתכן כי הגורמים המטפלים בנו לא עשו את עבודתם נאמנה. כמו כן, במקרים בהם מתגלים סימני מחלה מאוחר או חלילה נגרם מוות של בן משפחה עקב טיפול מאוחר או לקוי הרי שגם כאן יתכן ונתקלנו ברשלנות.
אילו מסמכים ועדויות נידרש כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית?
על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית נצטרך להיעזר בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית. אל עורך הדין כדאי להגיע עם כל המסמכים שברשתנו הקשורים אל הטיפול שעברנו. במהלך הפגישה הראשונה עורך הדין יבקש מאתנו לגולל את פרטי הפרשה בפניו וינחה אותנו בנוגע להמשך הדרך. אם עורך הדין מעריך כי יש סיכוי לתביעה נידרש לחוות דעת רפואית של מומחה בלעדיה אין אפשרות להגיש תביעה. עורך דין רשלנות רפואית יוכל להנחות אותנו אילו מסמכים עלינו לדרוש מן הגורמים המטפלים (תיקים רפואיים, תוצאות בדיקות מעבדה והדמיה וכו') וכן להפנות אותנו אל רופא מומחה שייתן חוות דעת רפואית. חוות הדעת הרפואית מתחלקת לשני חלקים כשבחלק הראשון הרופא בוחן את המסמכים והעדויות ומחליט אם אכן יש סיכוי לרשלנות. במידה וכן, ימשיך לבחון לעומק את פרטי המקרה ויגיש חוות דעת בכתב. עורך דין רשלנות רפואית יוכל בשלב זה להתחיל בהליך התביעה.
מתי כדאי להגיש תביעה ומתי התביעה נחשבת ללא כדאית?
באופן עקרוני, עורך דין רשלנות רפואית יכול לייצג מטופל בכל מקרה בו הייתה התרשלות של גורם רפואי שגרמה לנזק. יחד עם זאת, עורך דין רשלנות רפואית הבקיא בתחום ומכיר את התנהלותה של המערכת המשפטית ימליץ לא להגיש תביעה במקרה בו סכום הפיצוי לא יהיה גבוה. במקרים בהם נגרם נזק גופני ו/או נפשי ברור, קבוע או רוך טווח הרי שכדאי להגיש תביעה. במקרים בהם הנזקים אינם ברורים, אם מדובר בנזקים אסתטיים קלים, נזק הנגרם לאדם בגיל מתקדם מאוד או נזק שטופל או עבר מעצמו הרי שבתי המשפט נוטים שלא לפסוק פיצוי גבוה. כמו כן, יש לקחת בחשבון שתביעת רשלנות רפואית לוקחת בין שנתיים לארבע שנים ואף יותר כשזמן הכנת התביעה יכול להמשך כחצי שנה.