אמש התראיינה ח"כ רוחמה אברהם בלילא, לתכניתה של פארלי שחר ברשת ב'בנושא התוכנית לפתרון בעיית הבטחון התזונתי של אזרחי ישראל, אותו יוזמתומקדמת אברהם יחד עם עמותת "ידיד". לפני כחצי שנה אישרה הכנסת את הצעת החוקשל אברהם בלילא להקמת הקמת מועצה לאומית לביטחון תזונתי ובשיחה סיפרה עליוזמות נוספת לפתרון בעיה והמשמעות שלהן.
"אני לא רוצה לראות יותר תורים, לא בפסח ולא בראש השנה", אמרה אברהם."אף אחד מאיתנו לא אוהב לראות את זה וכאשר אני כאמא רואה גם ילדים שמחכיםבתורים לאותו הקרטון, למה אנחנו מחנכים את הדור הזה? שזה בסדר לעמוד בתור?אנחנו צריכים לחנך אותם להיות חברה יצרנית ומועילה". אברהם הוסיפה כיהכוונה היא לספק תלושי מזון מיוחדים, אשר יאפשרו למשפחות לקנות אך ורק מזוןולא מוצרים אחרים.
ח"כ רוחמה אברהם סיפרה בראיון על התוכנית המבוססת על מספר עקרונות יסוד:
1. קביעת סל פתרונות לכלל האוכלוסייה הבוגרת והילדים על ידי המועצה לבטחון תזונתי שהוקמה לאחרונה
2. הקמת מערכת ממשלתית הקובעת מדיניות, מתקצבת אותה ומוציאה אותה לפועל באמצעות החברה האזרחית וגורמים נוספים
3. פתרונות לילדים במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית
4. מינוף נושא הבטחון התזונתי ככלי להרחבת התעסוקה בקרב אוכלוסיות מוחלשות ועסקים קטנים ברמת העיר והאזור
לא רק בטחון תזונתי – גם תעסוקה
ח"כ רוחמה אברהם בלילא הדגישה כי "האחריות שלנו הוא לא רק לדאוג לבטחון התזונתי, אלא גם להוציאממעגל העוני, מהקושי היומיומי ולהחזיר את הנזקקים למעגל העבודה". עוד סיפרהכי היא פועלת להרחבת הרחבת מפעל ההזנה הקיים, שהחל ב- 2005 עם "חוק ארוחהחמה לתלמיד" ביוזמת אברהם, שמאפשר קבלת ארוחה חמה ל- 50,000 תלמידים. הצעתהחוק הנוספת מרחיבה את החלת מפעלת ההזנה גם על תלמידי חטיבות הביניים."ברגע שתימצא ההזדמנות הפוליטית – ניתן יהיה להעביר אותה", אמרה אברהם.
רוחמה אברהם ציינה כי מימוש התוכנית ירחיב את המעגל היצרני וייצור עוד אלפי מקומותעבודה. "לפי התוכנית, כל עוסק בתחום ההזנה יקבל תמריצים ותינתן עדיפותלקואופרטיבים, התארגנויות קהילתיות ועוסקים זעירים", אמרה אברהם. "יש דוגמאטובה להתארגנות של נשים בדואיות המספקות אלפי מנות חמות וסנדוויציםלילדים. מדובר בנשים המגיעות מחתך סוציו-אקונומי מאוד נמוך וכלן מאושרות.הן מבשלות ומכינות את האוכל באהבה רבה. כולם זוכים ממפעל זה. לא רק ההוריםוהילדים, אלא גם המדינה. יישום חוק ההזנה יגרום למינוף תעסוקתי בכל הארץ.אם הממשלה תאמץ את התוכנית, אפשר יהיה לצאת ממעגלי העוני, לא תוך 20 שנה –אלא הרבה קודם"
רוחמה אברהם נולדה בשנת 1964 בראשון לציון, אם לשני ילדים, בעלת תואר במדעי המדינה מאוניברסיטת בר אילן. בעת כהונתו של בנימין נתניהו כראש הממשלה, שימשה אברהם כמנהלת הלשכה בין השנים 1994 - 1999.אברהם נבחרה לכנסת ה-16 וכיהנה כחברה בועדת הכספים, ועדת הכלכלה, הוועדה לקידום מעמד האישה, וועדה מיוחדת לנושא בעיית העובדים הזרים.כן כיהנה כיושבת ראש ועדת המשנה לעסקים קטנים ובינוניים בועדת הכספים. במרץ 2005 מונתה ע"י ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, לסגנית שר הפנים מחודש דצמבר 2005 מונתה לממלאת מקום שר הפנים ושימשה בתפקיד עד לחודש אפריל 2006.עם הקמתה של תנועת "קדימה" בסוף נובמבר 2005, פרשה מהליכוד והצטרפה לתנועה החדשה. עם כינונה של הכנסת ה-17 מונתה ח"כ אברהם לשמש כיושבת ראש ועדת הכנסת. ביולי 2007 התמנתה אברהם לשרה המקשרת בין הממשלה לכנסת ולממונה מטעם הממשלה להתוות את אופי האירועים לציון 60 שנות עצמאות למדינת ישראל.ב – 14.7.08 התמנתה השרה רוחמה אברהם בלילא לשרת התיירות של מדינת ישראל. בסוף שנת 2008 התמודדה רוחמה אברהם בפריימריס של תנועת קדימה ותפסה את המקום השישי ברשימת התנועה לכנסת.בכנסת ה – 18 מכהנת רוחמה אברהם כסגנית יושב ראש הכנסת.בכנסת הנוכחית לקחה על עצמה ח"כ אברהם לפעול למען שינוי שיטת הממשל בישראל, לטפל בנושא העסקים הקטנים והבינוניים בישראל, במגזר השלישי, מעמד הביניים ומיגור הרעב בישראל.