לפני שנדבר על אישורי נוטריון נסביר מיהו הנוטריון. כל נוטריון הינו עורך דין אשר הוא לא רק עורך דין אלא גם מוסמך לחתום על מסמכים שונים, והוא מעין תחליף לאיש מקצוע בבית המשפט. ולמה צריך את זה? כי לא תמיד אפשר להביא את איש המקצוע לבית המשפט, לדוגמא רופא שלא יכול לוותר על ניתוח בו הוא משתתף, והאישור הנוטריוני הינו מעין תחליף לעדות והוא מוצג בבית המשפט כראיה לכל דבר.
עורך דין נוטריון – מקצוע בפני עצמו.
נשאלת השאלה: האם כל עורך דין שנביא יוכל לחתום לנו על אישורי נוטריון? התשובה היא לא ולא! עורך דין שהינו נוטריון חייב להיות אחד שיש לו את האישורים וההסמכות לחתום על מסמכים מעין אלו, והוא צריך להיות עורך דין לפחות עשר שנים. גם אם הוא עורך דין מוכר או שיש לו משרד על שמו וכדומה, עדיין הוא לא יכול לחתום אלא אם הוא קיבל את ההסמכה לכך והוא עבר את השתלמויות הדרושות בשביל לחתום על המסמכים הללו.
מאיפה הוא מקבל את המידע?
עורך דין שהינו נוטריון לא חותם על דעת עצמו על כל מסמך סתם בלי לברר מה העניין. עורך דין כזה צריך לעבור על החומר בצורה מקיפה וטובה ומקרה רפואי הוא דוגמא טובה לכך. במקרה כזה הוא צריך לקבל את כל המסמכים הרפואיים מהרופא וממומחים אחרים, ועם המסמכים הללו הוא יכול לקבל את ההחלטה לחתום. אם מדובר על ילד אשר פונה לעורך דין כזה הוא חייב להציג אישורים שיש לו אפוטרופוסים בכדי לקבל את האישור והחתימה מהעורך דין. מקצוע זה נחשב מקצוע חשוב אשר לא כל עורך דין יכול לעסוק בו.