אנשים נזקקים לאישור נוטריוני לצורך אימות זהותם, פרטיהם, הצהרותיהם וגם לצרכי תיעוד. חתימה נוטריונית חזקה ותקפה ביתר שאת לעומת חתימת עורך דין. אישורים נוטריוניים ניתנים על ידי מי שהוסמכו לכך. מדובר בעורכי דין עם ותק של 10 שנים לכל המעט. חתימת נוטריון מבטיחה לנזקקים לשירותו כי לא ניתן יהיה לערער על תקפות המסמך או על קבילותו. משקל מיוחד מיוחס לחתימת הנוטריון המאמתת הסכם ממון בין בני זוג לפני חתונתם. על חשיבות חתימה כזאת ניתן ללמוד בעיקר על דרך השלילה, כאשר בעקבות סכסוכים בכלל וגירושין בפרט מתגלעת ריב על כסף.
כוחו של אישור נוטריוני
אישורים נוטריוניים נדרשים במקרים שבהם החוק מחייב אותם לצורך אישור, אימות ומתן תוקף במצבים שונים כגון: ייפוי כוח (בלתי חוזר) לבנקים למשכנתאות. הבנק מבטיח בחתימה זו כי המשכנתא תשולם לו כמתחייב מתנאיה. אישור נוטריוני נדרש גם לצורך ייפוי כוח (בלתי חוזר) לדירה חדשה לטובת הקבלן שהאישור מייפה את כוחו לבצע פעולות מול הרשויות לרישום מקרקעין. חתימה נוטריונית מהווה ערובה לאי אפשרות ביטול ייפוי הכוח וכמו כן לאי האפשרות לזייפם.
מדינות זרות מתנות את תקופתם וקבילותם של מסמכים שונים שנחתמים בישראל באישור נוטריוני. אישורים נוטריוניים נדרשים, לדוגמה, לצורך ייפוי כוח לנציגי חברות שונות לרכוש בשם הישראלים קרקע, לוודא כי שוכרי נכסים בבעלותם משלמים את שכר הדירה באופן שוטף ועוד.
לבד מאישורים, נוטריון מספק דם תרגום לשפות שונות. חתימתו על התרגום פירושה כי לא נפל בו רבב. המשמעות של החתימה היא כי הוא משקף באופן מדויק את מה שנכתב בשפת המקור. זו הסיבה לכך שמוסדות שונים, בארץ ובחו"ל, כגון בנקים ובתי משפט, מקבלים רק תרגומים נוטריוניים.
אישורים וחתימות נוטריוניים גוברים על חתימות ואישורים שאינם נוטריוניים, בין השאר בשל ההנחה כי עצם החתימה כמוה כהודאה למודעות לתוכן המסמך בכלל ולמשמעויות המשפטיות שלו בפרט.