העולם של העבודה הינו עולם אשר מורכב מעובדים שרוצים לעבוד ולקבל תנאים טובים עבור העבודה שהם מבצעים ומנגד ישנם המעסיקים אשר מעוניינים לקבל עובד יעיל אשר שומר על תפוקה גבוהה תמורת השכר שהוא מקבל מידי חודש בחודשו. על שני צידי המתרס ישנם חוקים אשר שומרים ומגנים שהזכויות השונות לא ייפגעו, וברגע בו ישנה הפרה של תנאי העבודה ישנה האפשרות לפנות אל עו"ד דיני עבודה שמתמחה בתחום ויכול לסייע במצב הקשור לדיני עבודה.
הזכויות של העובדים
מידי שנה מגיעות המוני תביעות לבתי הדין הארציים והמקומיים לדיני עבודה בנוגע להפרה של זכויות בסיסיות אליהן זכאי כל עובד במשק. בבתי משפט אלה דוחים על הסף הסכמים חתומים אשר מציגים הפרה של חוקי מגן של מעביד מול העובד שלו מכיוון שהם מהווים עבירה של חוקים אלה גם אם כביכול נעשה הסכם בין שני הצדדים מול עו"ד דיני עבודה.
משרקד התמ"ת הינו הגוף המפקח על זכויות העובדים בשטח, אולם מספר הפקחים הינו מועט ביחס למספר העובדים במשק והתוצאה הישירה של זה הינה הפרה שהינה לעיתים בוטה של חוקים בסיסיים אליהם זכאי כל עובד במדינת ישראל.
מהן אותם זכויות בסיסיות של העובדים?
כמובן שכל חוקים אלה דנים במערכת יחסים בין עובד ומעביד ואין המדובר בכאלה שמתרחשים במצב של התנדבות או במצב של פרילנסרים. ישנה אכיפה מיוחדת עבור נשים, מוגבלים, עובדים זרים ובני נוער בעזרת חוקים ספציפיים המיועדים להגנה על עובדים אלה, פנייה אל עו"ד דיני עבודה תסייע בהבנה של החוקים ותביעה במקרים של הפרתם.
החוקים הבסיסיים שמגנים על העובדים הינם אלה הדנים בנושאי ימי חופשה, פיצויים במקרה של פיטורין, מקרים של הלנת שכר, שכר מינימום, תשלום עבור ימי מחלה, תשלום עבור עבודה בשעות לא שגרתיות(משמרת לילה) ותשלום במקרים של תאונות עבודה.