החופש הגדול שנמצא כעת בעיצומו, מועיל בדרך כלל לעסקים הקטנים: הילדים בחופש וההורים דואגים להפיג את השעמום באמצעות אטרקציות שונות, מה שכמובן מגביר גם את המכירות.
אבל, המיתון הקשה השנה, אינו מחייך אל בעלי העסקים שקורסים תחת הנטל הכלכלי. איך אפשר לנצל את התקופה הזו כדי להתייעל? הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לשפר את העסק.
השקעה בשיווק ומכירות -שיווק ומכירה אינם הוצאה כי אם השקעה. לכן גם בתקופה זו - יש להמשיך ולהוציא כספים בתחומים אלה. רק זכו לוודא כי האמצעים בהם משתמשים לשיווק אכן מועילים לבית העסק שלכם.
התאמה לרוח התקופה - חישבו מדוע הלקוחות צריכים אתכם גם ביולי-אוגוסט וגם בחגים הבאים אחריהם. בהתאם לכך, הציעו לילדים שנמצאים בבית ולהורים שמחפשים שקט דברים ספציפיים הקשורים בחופש הגדול, בקייטנות, בנסיעות בלימודים שמתחילים בספטמבר וכדומה.
היו אקטיביים - לשבת בעסק ולהתפלל להגעת לקוחות - זו לא הדרך לפעול, בטח שלא בימים שכאלה. יש להבין כי בימים אלה - ההזמנות לא מגיעות בפקס, ולפיכך עליכם לגשת ללקוחות שלכם ולרתום אותם לבצע רכישה. כך לדוגמה, מנהל רשת הפצה של יין יצא מאחת החנויות שבבעלותו והזמין לקוחות פוטנציאליים להיכנס לטעימה. התוצאה הייתה רכישה לא מתוכננת של בקבוק ב-350 שקל.
דוגמה אישית במכירות - כבעל עסק אתה אמנם הבוס, אולם אתה גם איש המכירות מספר אחד של בית העסק. מכיוון שאף אחד לא יודע לייצג ולהציג את העסק טוב ממך - תן דוגמה אישית ומכור בעצמך.
שידור אופטימיות - כשהאופטימיות שוררת, דברים טובים קורים ולפיכך, כבעלי העסק - שדרו אופטימיות ללקוחות, לספקים ולעובדים.
ניהול תזרים מזומנים - נהלו תחזית תזרים מזומנים למספר חודשים קדימה באופן הדוק ורציף. אמנם אינכם יודעים כל מה שעתיד לקרות אך אתם יכולים להעריך זאת כמיטב יכולתכם וככל שיעבור הזמן - החיזוי שלכם ישתפר. הכניסו לתוך התזרים גם תקבולים ותשלומים שאינם וודאיים כמו מיסים, הזמנות, מכירות במו"מ וכיוצא בכך.
מזומנים לימים שחונים - גם אם שפר מזלכם ומצבכם העסקי נמצא בכי טוב, זה לא אומר שאינכם צריכים עוד מזומנים לעסק. כשמצבכם יהיה רע אף אחד לא ייתן לכם מזומנים ולכן, עשו הכל כדי להשיג אותם בימים אלה, גם אם אין להם שימוש ברור. ניתן להשיג הרבה כסף אם מצבכם העסקי טוב וחשוב שהמזומנים יחכו בצד לימים שחונים.
דברו עם הבנק - גם אם מצבכם פחות טוב, אל תברחו מהטלפון של הבנקאי. דברו איתו ושתפו אותו בבעיות מוקדם ככל האפשר על מנת למצוא פתרונות ביחד לבעיות.
הימנעות מהוצאות מיותרות - אל תשכרו משרד, חנות או מחסן לפני שיש היקף פעילות שמצדיק זאת. מדובר באחת מההוצאות שמכניסות עסק לסחרחורת.
שימוש במומחים - זכרו שאף אחד לא יודע הכל וכנראה, שגם אתם לא. השתמשו במומחים כמו קבלני משנה, יועצים או אאוטסורסינג, בתחומים בהם אתם מרגישים חלשים. חרף הרצון לחסוך בהוצאות - יתכן כי המומחה יוביל אתכם לדרך אחרת שלא ראיתם קודם וחיסכון בהוצאה זו יכול לגרום להמשך ההתדרדרות.
ייעוץ מקולגות - הקפידו להתייעץ עם בעלי עסקים קולגות כדי ללמוד מה הם עושים. זה לא עולה גרוש ולא אחת - הערך המוסף מפתיע. איך לא חשבתי על זה קודם?
הפרידו את חשבונות הבנק - ולסיום, טיפ כללי שתמיד נכון לבעלי עסקים: הפרידו את חשבון הבנק העסקי מהחשבון הפרטי, ולא רק במספר החשבון ובסניף - רצוי לנהל את החשבון האישי לחלוטין בבנק אחר. הבנק לא צריך לדעת את מצבכם הפרטי, אלא העסקי בלבד.
הכותבים הינם אבי קרעין וזאב הרשקוביץ – מנכ"לים משותפים בניהול נטו.
ניהול נטו עוסקת במיקור חוץ של מנהלי כספים, חשבים וכלכלנים, במנטורינג עסקי לחברות ובהשמה מוכוונתtm של כ"א איכותי בתחומי הכספים, בכירים ומקצועות ההי-טק.
לאתר החברה: www.nihulneto.com