בימים אלה, כאשר עולם רפואת השיניים התפתח לכדי תחום רפואי-כירורגי רחב היקפים בעל התמחויות רבות הכוללות התמחויות בחלל הפה, בשיניים ובלסתות, בפנים ואפילו בבסיס הגולגולת, גדלו דרישות הסף להכשרת רופאי שיניים בהתאמה ועתה מחוייב כל רופא שיניים לעבור הכשרה רפואית כללית.
בארץ אף מחמירים את הדרישות ועל רופאי השיניים להחזיק בתואר D.M.D (דוקטור לרפואת שיניים), או D.D.S (דוקטור לכירורגיה דנטלית). אלו שני מסלולי שונים ונפרדים ממסלולי ההכשרה לרפואה כללית, אך לפעמים ישנן הקבלות ומסיבה זו מספר מצומצם של רופאי שיניים הם גם רופאים כלליים כהכשרה הראשונית.
כיצד מוצאים רופא שיניים?
במרבית המקרים, רופא שיניים עובד במרפאות פרטיות. בשנים האחרונות התחזק מעמדם של מרכזי רפואת שיניים במסגרת קופות החולים:
מה צריך ללמוד רופא שיניים?
כל רופא שיניים עבר אחת מההכשרות הבאות:
בישראל כיום כ-7,000 רופאי שיניים פעילים – מדובר על רופא אחד על כל 750 תושבים.לשם ההשוואה, באירופה ובארה"ב מופקד רופא אחד על כל 2,000-3,000 תושבים. בגלל מספרם הרב של רופאי השיניים בישראל, שוק רפואת השיניים הוא תחרותי עד מאוד. כתוצאה מ התחרות הזו נוצרת ירידת מחירים והענקת טיפולים ובדיקות ללא עלות בכדי למשוך לקוחות – יתרון כלכלי למטופל.למרות הנאמר, רופאי השיניים הפרטיים בישראל עדיין שולטים בכ-70% מנתח השוק, בעוד מרפאות השיניים של קופות החולים מחזיקות כ-20% ורשתות פרטיות אחרות מחזיקות ב-10%.
בחירה ברופא שיניים היא מהלך חשוב עבור כל בן אדם, מהסיבה ותחום רפואת השיניים אינו דומה לכל שאר תחומי הרפואה, מאחר ותמיד ישנו צורך בתחזוקה, ההופכת את הקשר עם רופא השיניים למרובה שנים.
למרות כל זאת, המרכיב החשוב ביותר בעת בחירת רופא השיניים הוא האמון. כאשר התקשורת בין המטופל לרופא השיניים היא טובה, כנראה שהבחירה באותו רופא היא נכונה.
תווית יחסי ציבור