תנודות מרפאות
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "אבחון וטיפול בתמציות באך"
באך האמין כי הפרחים המשמשים לתרופות הם "בעלי מערך גבוה יותר". שלא בדומה לצמחי מרפא רפואיים שתדר התנודה שלהם דומה לתדר של חומר, הרי שתדר הפעולה של תרופות צמחי באך, תואם את התדר המשובח יותר של ה - MIND -הנפש. על ידי הצפת שטח האנרגיה שלנו בתדרים משובחים אלה, כל הישות שלנו (ה - MIND, הגוף והנשמה) מתמזגת עם הזרימה הקוסמית. הביטויים הבלתי הרמוניים של הרגשות השליליים אשר מאטים את הכושר התנודתי שלנו וגורמים לנו לחוש לא בטוב, הופכים באמצעות הטיפול בפרחי באך להיות שוב הרמוניים. כפי שאמר זאת באך עצמו: "האדם שב להיות הוא עצמו מנקודה בה הוא חדל להיות הוא עצמו".
ישנן שיטות ריפוי רבות אחרות שפועלות ברמה עדינה ועמוקה וגם בתנודות: לדוגמה הרייקי, ריפוי רוחני, ריפוי בצבעים, ריפוי בקריסטלים, ריפוי במוסיקה ועוד.
כדי לקבל תובנה נרחבת יותר של היעילות, או לחילופין הטיפול התנודתי בחומרים, נשוב לרגע לעולם המדעי. על אף העובדה שהתיעוד שלפנינו מתמקד בעקרונות של ההומיאופתיה, הוא חל גם על תרופות המופקות מפרחי באך בהתייחס לעובדה שהכמויות הפעילות הן מזעריות.
ב - 1987, זעזע ביולוג שתחום ההתמחות שלו הוא המערכת החיסונית של גוף האדם, את יסודות התיאוריה הרפואית הלא קוונטית, כאשר הוכיח שחומרים מסוימים המדוללים ברמה גבוהה, הם בעלי יכולת פוטנציאלית זהה לאותם חומרים הניתנים בכמויות גדולות יותר. באמצעות מבחנים שנערכו במעבדות, הראה ד"ר ז'אק בנווניסט שתאים חיים מושפעים מאימיונוגלובין E גם כשהוא ניתן בכמויות מדוללות כל כך, עד שנוצר מצב שרק מולקולה אחת נותרה בתמיסה שנבדקה במעבדה.
למרות העובדה שהגילוי של ד"ר בנווניסט יצא חוצץ נגד חוקי החומרנות, הרי שהוא חזר על הניסוי שבעים פעם וביקש ממדענים בישראל, קנדה ואיטליה לחזור עליו. התוצאה אצל כולם הייתה זהה.
אף כי הממצאים של ד"ר בנווניסט פורסמו בגיליון 1988 של המגזין "נייצ'ר" (מגזין בריטי), הביעו עורכי העיתון חוסר אימון בממצאיו. בנווניסט חיזק את הביטחון בשיטות הטיפול של ההומיאופתיה, אשר בה נעשה שימוש בכמויות מזעריות של חומרים נוגדים, על מנת לרפא את הגוף. חודש לאחר פרסום המאמר שתיאר את הניסוי שלח המגזין "נייצ'ר" צוות של מומחים לצרפת לסקר את הממצאים של ד"ר בנווניסט.
לרוע המזל, לא עלה בידו לחזור על תוצאות הניסוי שלו בהצלחה. היו ניסיונות שעלו יפה וחלק נכשלו. בתגובה מיהר המגזין לגנות את ממצאיו של בנווניסט וכינה אותם "דילול" תוך שהוא התעלם מן העובדה שעל הנייר המקורי של מחקרו, היו חתומים שנים עשר חוקרים נוספים מארבע מדינות.
לאור מה שכבר מצאנו בקשר לטבעו של ה - MIND ניתן לשאול האם ייתכן שהתנודות השליליות הנובעות מאנשים ספקניים שבחנו את הממצאים, עלולות היו להעמיד בספק את הניסויים? המגזין "נייצ'ר" לא השכיל לדווח על הניסויים שהצליחו. נראה שחלק מחברי הממסד הרפואי מסרבים בתוקף להתייחס למציאות הקוונטית.
לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק
www.barakcollege.com
ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.