תופעת העובדים הזרים מוכרת לנו בשני העשורים האחרונים. מי הם ולמה הם הגיעו לארצנו הקטנה? מה הם מחפשים פה? העובדים הזרים מגיעים בדרך כלל מארצות מתפתחות, שיש להם רמת חיים נמוכה יותר מרמת החיים במדינת ישראל, כפועל יוצא מכך, השכר הנהוג במדינות הללו הוא נמוך מאוד, וזה מזל אם מצליחים בכלל למצוא עבודה. המעסיקים הישראלים מצידם מקבלים הזדמנות להעסיק עובד שאפשר לשלם לו שכר נמוך בהרבה ממה שידרוש עובד ישראלי, והעבודה שאותו מעסיק יקבל תהיה, בהרבה מקרים, יעילה יותר. הישראלי מרגיש מקפח כי הוא צריך לעבוד בעבודה לא נעימה ששכרה זעום והתסכול הזה לפעמים מגיע למצב של עבודה פחות יעילה. העובד הזר לעומת זאת אסיר תודה על כך שנתנו לו עבודה, ויותר מזה, הוא מרוצה מהשכר כי זה הרבה יותר ממה שהיה מקבל במדינתו שלו ותחושת הסיפוק הזו מובילה אותו בדרך כלל לעבודה יעילה יותר. כמובן שאין כאן ניסיון לטעון שהישראלים הם עצלנים ואילו העובדים הזרים הם עובדים יעילים, אבל התמריץ של העובדים הזרים לתת עבודה טובה למעסיק שלהם הוא גבוהה יותר מזה של הישראלים כי העובדים הזרים מקבלים משכורת גבוהה במונחים שלהם.
להבדיל ממה שאנו חושבים, העובדים הזרים לא מגיעים מהשכבות החלשות ביותר של האוכלוסייה במדינה שלהם. יש הרבה תהליכים שצריך לעבור בשביל לקבל אישור עבודה בישראל, ולא כל אחד מודע לזה. התהליך הזה גם עולה כסף. לפעמים אותם עובדים זרים הם אפילו רופאים ועורכי דין שלא מצליחים להסתדר מקצועית או כלכלית במדינה שלהם.
חשוב לזכור שבארץ יש חוקים נוקשים ביותר לגבי העסקת עובדים זרים חוקיים, שקיבלו אישור רשמי ממדינת ישראל לעבוד בארץ, צריך להעניק להם ביטוח רפואי ומקום מגורים הולם וחשוב להיקשר איתם בחוזה עבודה בשפה שהעובד מבין. ישנם אנשים המנסים לעקוף חוקים אלה על ידי הבאה של עובדים זרים לא חוקיים, וכך להפר את הזכויות שלהם ולחסוך כסף. חשוב לזכור שמדובר בבני אדם החיים בתנאים פיזיים ונפשיים קשים מאוד ויש לנו את החובה האנושית, מעבר לחובה החוקית, להקל עליהם עד כמה שניתן.
הנושא של עובדים זרים מקבל מאוד בארץ והוא הושרש עד כדי כך, שיש להם ממש תחומי עיסוק הייחודים להם. יותר מזה, אנו רגילים לראות עובדים זרים ממדינות מסוימות בעיסוקים מוגדרים. כך למשל, סינים- בבניה, תאילנדים- בחקלאות ופיליפינים- בסיעוד. נושא הסיעוד הוא נושא חשוב במיוחד כי זהו בעצם עיסוק קדוש שעיקרו הוא עזרה לחסרי ישע. קשישים רבים מגיעים למצב שבו הם זקוקים לעזרה בפעולות היומיום וכך גם חולים במחלות קשות או נפגעי תאונות דרכים ופיגועים. עובדי הסיעוד הם למעשה יד ימינו של הקשיש או החולה, הם נמצאים בבית לפעמים 24 שעות ביממה וחשוב מאוד לבדוק את מי אנחנו מכניסים הביתה, זאת כדי לצמצם תופעות של גניבות, ניצול וחלילה התעללויות נפשיות ופיזיות.
חשוב לזכור שהעובדים הזרים הם בני אדם ויש לדאוג לזכויות שלהם. אבל יש גם לזכור שלבני אדם יש תכונות רעות ומה שיכול לסייע לנו להתגונן בפניהן זה להעסיק עובדים זרים העובדים בארץ ברישיון ובעלי ניסיון בתחום. הדבר חשוב שבעתיים בתחום הסיעוד.